Pogledajte kakve prakse imaju Poslodavci Partneri!

Valoviti papir Dunapack

Valoviti papir Dunapack

Industrija: Proizvodnja valovitog papira i kartona te ambalaže od papira i kartona

Broj zaposlenika: 215

Prosječna dob zaposlenika: 36

 

https://www.dunapack-packaging.com/hr/hr/

https://www.dunapack-packaging.com/hr/hr/posao-i-karijera/

https://www.prinzhorn-holding.com/?L=10&_ga=2.183994022.1446982143.1525261654-1003330116.1522761809

 

Valoviti papir Dunapack d.o.o. osnovan je 2001. godine sa sjedištem u Zagrebu i sastavni je dio Prinzhorn Grupe, koja zapošljava približno 6.600 ljudi u 15 zemalja, a nalazi se među tržišnim liderima u ambalažnoj, papirnoj i reciklažnoj industriji. S godišnjom proizvodnjom od 2 milijuna tona papira proizvedenog od otpadnog papira i godišnjim prometom od oko 1,4 milijardi eura, kompanija se nalazi među tržišnim liderima u Europi u tom segmentu.

Osnivanje kompanije u Hrvatskoj predstavljalo je prvi korak u prvoj greenfield investiciji Prinzhorn Grupe u Hrvatskoj. 2003. godine započela je gradnja tvornice valovitog kartona i ambalaže od valovitog kartona u gradu Zaboku. Vrijednost prve greenfield investicije na području grada, ali i šire regije iznosila je 23 Mio €. Službeno otvorenje tvornice bilo je travnju 2004. godine. U proteklom razdoblju u proizvodnju i preradu valovitog kartona uloženo je sveukupno 25,5 Mio €. 

2014. godine Valoviti papir Dunapack d.o.o. krenuo je u novi investicijski ciklus vrijedan 10 Mio €. Proizvodna hala proširena je za dodatnih 4.000 m2, modernizirale su se postojeće proizvodne linije za proizvodnju valovitog kartona, kao i  instalirale dvije nove proizvodne linije za proizvodnju kutija, čime se povećao kapacitet proizvodnje kutija za dodatnih 20%. Tvornica je sa svojim proizvodima prepoznatljiva, ne samo na tržištu Republike Hrvatske, nego i šire regije, gdje prvenstveno treba istaknuti tržište Slovenije, Austrije i Mađarske, te susjedne Bosne i Hercegovine.

 

MISIJA: Opskrbnom lancu naših kupaca isporučujemo inovativna i konkurentna rješenja za ambalažu.

VIZIJA: Našim kupcima pružamo najbolja rješenja za recikliranje, papir i ambalažu.

VRIJEDNOSTI:

 • Uživamo pridonositi uspjehu naših kupaca
 • Naše inovacije služe rješavanju zahtjeva kupaca
 • S poštovanjem se odnosimo  jedni prema drugima i prema okolišu
 • Naš uspjeh je temeljen na timskom duhu i poduzetništvu
 • Promičemo održivi razvoj naših djelatnika

Tvrtka Valoviti papir Dunapack d.o.o. svim svojim zaposlenicima pruža mogućnost sudjelovanja u raznim edukativnim programima, kao što su:

 • seminari i konferencije
 • dugoročna usavršavanja (kroz visoko obrazovanje)
 • učenje stranih jezika
 • interne edukacije, mentorstvo
 • edukacije unutar Prinzhorn grupe kroz rad na međunarodnim projektima
 • team-building programi
 • on-line eksterna edukacija

U 2017. godini otvorene menadžerske pozicije popunjene su interno, promocijom zaposlenika.

100% zaposlenika je prošlo neki od brojnih razvojnih programa.

Novčane beneficije

 • Novčana potpora u situacijama rođenja djeteta, dugotrajnog bolovanja, smrti u obitelji, stipendije za djecu umrlih radnika
 • Božićnica
 • Uplata novčanog iznosa po djetetu za Božić
 • Uskrsnica
 • Regres
 • Jubilarne nagrade
 • Naknada za prijevoz
 • Otpremnine za umirovljenje
 • Dnevnice za službena putovanja

Nenovčane beneficije

 • 24 sata osiguranje od nezgode (van zakonskog minimuma)
 • Plaćeni dopust (primjerice za dodatne edukacije)
 • Povoljniji krediti u banci
 • Parkirno mjesto
 • Beneficirani obroci

Interna komunikacija

Kompanija koristi više raznolikih kanala komunikacije sa zaposlenicima (npr. e-mail, oglasna ploča, interne novine „Valovine“, Intranet portal, redoviti skupovi zaposlenika, brošure, godišnji razgovori).

Njeguje se kultura redovitih sastanaka menadžmenta (jednom mjesečno), pri čemu su zaposlenici uvijek obaviješteni o glavnim zaključcima sastanaka te se njeguje i kultura redovitih sastanaka voditelja odjela. Također, postoji interni portal za sustav upravljanja kvalitetom kojim su obuhvaćene sve procedure i procesi unutar organizacije, te se u slučaju bilo kakvih izmjena automatski generiraju e-mail poruke obavijesti korisnicima koji nakon čitanja potvrđuju da su ih pročitali i razumjeli.

Tvrtka potiče dvosmjernu komunikaciju u organizaciji kroz uključivanje svih zaposlenika u komunikacijske treninge i radionice na kojima se komunicira važnost dvosmjerne komunikacije i davanja povratne informacije.

Briga za zaposlenike te mjere promicanja zdravlja na radnom mjestu i ravnoteže privatnog i poslovnog života

Za sva radna mjesta izrađena je procjena rizika kako bi se radnici upoznali sa opasnostima, štetnostima i naporima prisutnim na njihovim radnim mjestima u cilju prevencije nezgoda i ozljeda na radu. Također, redovito se provode liječnički pregledi zaposlenika, kao i ispitivanja parametara radne okoline te strojeva i uređaja kojima rukuju zaposlenici te se poštuju svi zakonski propisi koji uređuju područje zaštite i sigurnosti na radu. Velika se pozornost posvećuje edukaciji zaposlenika o važnosti sigurnog načina rada.

Zaposlenici koji dobrovoljno daruju krv, imaju pravo na po jedan dan plaćenog dopusta za svako darivanje krvi.

Dva puta godišnje organizira se druženje, ručak i kupanje za zaposlenike i njihove obitelji u Termama Tuhelj.

Jednom godišnje organizira se team building za sve zaposlenike, kao i svečana večera povodom završetka poslovne godine.

Ispitivanje stavova zaposlenika

Anketa o zadovoljstvu radnim okruženjem i uvjetima rada provodi se svake godine te se na temelju rezultata planiraju i provode akcije za poboljšanje.

Regrutacijski kanali

Tvrtka koristi različite regrutacijske kanale – web portali za oglašavanje, HZZ i lokalni tjedni tisak. Njihov odabir ovisi o upražnjenoj poziciji, a pozicije se redovito oglašavanju i interno. Uobičajena praksa je prvo provesti internu selekciju, a na vanjske kanale regrutacije se prelazi ukoliko se interno ne pronađe kandidat.

Kako bi se olakšao proces pronalaska strojara, elektrotehničara i strojobravara, kao pozicija od ključnog interesa za kompaniju, planira se organizirati praktična nastava za navedena zanimanja s mogućnošću zapošljavanja na navedenim pozicijama po završetku srednje škole, a u skladu s planovima zapošljavanja i investicijama do 2030. godine.

Postoji suradnja sa srednjim školama u vidu posjeta učenika srednjih škola tvornici, ali i održavanje gostujućih predavanja naših zaposlenika učenicima određenih strukovnih škola (ŠUDIGO Zabok).

Proces selekcije:

Proces regrutiranja i selekcije sastoji se od više faza. To su: definiranje opisa radnog mjesta, početak traženja kandidata, preliminarna selekcija, izbor kandidata, odluka o budućem zaposleniku i završetak procesa zapošljavanja.

Uprava i menadžment sudjeluju u intervjuima s kandidatima i centrima za ocjenjivanje, kao i u procesu odlučivanja, dok je odjel ljudskih resursa odgovoran za proces zapošljavanja; planira, organizira i kontrolira proces traženje i selekcije i zadužen je za stručno savjetovanje.

Selekcijski proces u prosjeku traje 2 tjedna, a obuhvaća 1 do 3 selekcijska kruga, ovisno o poziciji koja se popunjava. U osnovi uvijek uključuje pregledavanje prijava te razgovor s voditeljem ljudskih resursa i voditeljem odjela / smjene. Po potrebi se vrši testiranje znanja i vještina potrebnih za obavljanje tog posla.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

 • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
 • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
 • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Novosti

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija