Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Zagrebačka pivovara i dalje na prvom mjestu liste TOP Poslodavaca Partnera; Molson Coors BiH također ponovno Poslodavac Partner
Fotografija: Toni Lugarov

Zagrebačka pivovara i dalje na prvom mjestu liste TOP Poslodavaca Partnera; Molson Coors BiH također ponovno Poslodavac Partner

18. rujna 2019.

Zagrebačka pivovara i ove godine je nositelj certifikata Poslodavac Partner te je ponovno ostvarila izniman rezultat od čak 99% bodova u postupku certifikacije. Time je potvrdila status TOP Poslodavca Partnera i zauzela sam vrh te liste tvrtki koje su ostvarile najviše rezultate prilikom certifikacije. Zagrebačka pivovara tako je prilikom ocjene svojih HR procesa postigla maksimalno moguć rezultat u područjima koja se odnose na regrutiranje i selekciju te upravljanje učinkom zaposlenika.

Molson Coors Bosna i Hercegovina također je ove godine dobitnik certifikata Poslodavac Partner za kvalitetu upravljanja ljudskim resursima. Kompanija Molson Coors BiH u postupku recertifikacije još je jednom potvrdila da ima izrazito kvalitetan i sveobuhvatan sustav upravljanja radnim učinkom zaposlenika čime im se kontinuirano pružaju prilike za razvoj i napredak.

Zagrebačka pivovara je u protekloj godini lansirala platformu Zakon posao, napravila redizajn procesa regrutacije i selekcije te kandidati za posao sada imaju priliku i tijekom prijave za otvoreno radno mjesto na interaktivan i digitalan način upoznati Zagrebačku pivovaru. Tvrtka poseban naglasak stavlja na osiguravanje dobrobiti i osluškivanje želja svojih zaposlenika te je tako pokrenula wellbeing platformu #osjećajsedobro čija je svrha promicanje veće kvalitete života zaposlenika kroz osvještavanje važnosti raznih aspekata zdravog života. Za zaposlenike su tako organizirani tematski mjeseci tijekom kojih su imali priliku naučiti više o važnosti tjelesne aktivnosti, o stresu, zdravoj prehrani i volontiranju, a za zaposlenike su u sklopu platforme, među ostalim, organizirani i dan za obitelj, antistres radionice, a ponuđena im je i mogućnost korištenja popusta na različite sportske sadržaje. Tvrtka ima i kvalitetno razvijen sustav upravljanja privremenom radnom snagom. Prilikom zapošljavanja sezonskih radnika uvijek uzimaju u obzir one radnike koji su i ranije radili u Pivovari, a sezonskim radnicima koji se vraćaju raditi u Zagrebačku pivovaru više godina tvrtka nudi niz dodatnih benefita kao i mogućnost stalnog zaposlenja ovisno o raspoloživim slobodnim radnim mjestima. Također, tvrtka je ponosna na činjenicu da su upravo iz redova sezonskih radnika potekli neki od menadžera na trenutno ključnim pozicijama.

Molson Coors pokazuje da je kompanija kojoj je stalo do zadovoljstva zaposlenika tako što zaposlenicima nudi različite oblike razvoja i usavršavanja, svim zaposlenicima su dostupne prilike za dodatno usavršavanje zahvaljujući transparentnom procesu usavršavanja i razvoja. Zaposlenici imaju priliku sudjelovati i u brojnim inicijativama kojima pružaju svoj doprinos zajednici. Neki od društveno korisnih projekata u kojima su sudjelovali u proteklom periodu su čišćenje rijeke Bune, radionica solarnih panela od Jelen konzervi i kampanja pod nazivom „Proslavi odgovorno – ako misliš piti, vozač nemoj biti” s ciljem promicanja svijesti o tome kako je važno ne sudjelovati u prometu pod utjecajem alkohola.

Predsjednik uprave Zagrebačke pivovare Marko Njavro i Željko Maslać, generalni direktor Molson Coorsa Bosne i Hercegovine, primili su certifikate Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

"Ponosni smo što smo već tri godine za redom na prvom mjestu top poslodavaca u Hrvatskoj. Ovaj certifikat dokaz je da imamo sjajan tim ljudi koji zaista rade zakon posao. Uspješno smo uveli inovacije u proces upravljanja ljudskim potencijalima, te sustavno radimo na employer branding strategiji kojom kompaniju prezentiramo postojećim i budućim zaposlenicima. Naša praksa upravljanja ljudskim potencijalima prepoznata je i od neovisnih stručnjaka kao uspješna, kvalitetna i učinkovita što nam je poticaj da još snažnije nastavimo ulagati u ljudske potencijale", istaknuo je Marko Njavro, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare.

"Iznimno smo ponosni na rezultate, posebno stoga što je MCBH-u ovo tek druga godina certifikacije. Naše tržište izuzetno je izazovno i kompleksno, stoga je ovaj certifikat potvrda kako smo uspjeli zadržati visok stupanj angažiranosti naših zaposlenika. Vjerujemo kako je to rezultat redizajna procesa privlačenja i selekcije, pružanja niza mogućnosti za usavršavanje i razvoj, kao i niza aktivnosti u području korporativne odgovornosti. Kroz suradnju s fakultetima u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci sve više smo prepoznati među mladima kao poželjan poslodavac i to je put kojim ćemo nastaviti u budućnosti kako bismo privukli i zadržali najbolje talente", istaknuo je Željko Maslać, generalni direktor Molson Coorsa Bosne i Hercegovine.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija