Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Šestu godinu zaredom Erste banci dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

Šestu godinu zaredom Erste banci dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

24. travnja 2019.

Certifikat Poslodavac Partner i ove je godine dodijeljen tvrtki Erste&Steiermärkische Bank, šestu godinu zaredom. Erste banka je u ovogodišnjem procesu certificiranja ostvarila izvrsnih 98% ukupnih bodova, uz maksimalan broj bodova u područjima koja se odnose na regrutiranje i selekciju te na upravljanje učinkom zaposlenika, čime je još jednom demonstrirala predanost kvalitetnom upravljanju ljudskim resursima.

Erste banka veliku važnost pridaje poštivanju i slavljenju različitosti, što su potvrdili i definiranjem cilja od 35% zastupljenosti žena u Upravi i Nadzornom odboru unutar ESB grupe do kraja 2020. godine. U Banci također naglasak stavljaju na promicanje zdravlja i dobrobiti među zaposlenicima te su beneficije vezane za taj segment u jednakoj mjeri dostupne svim zaposlenicima bez obzira na poziciju i ulogu u organizaciji. 

Ono na što se poseban naglasak stavlja je otvorena komunikacija sa zaposlenicima, uključivanje zaposlenika u strateške prioritete i ciljeve te kontinuirano prikupljanje povratnih informacija kroz formalne i neformalne kanale. Značajan pomak napravljen je u fleksibilizaciji rada i uvođenju novih radnih aranžmana kojima se želi unaprijediti balans privatnog i poslovnog života zaposlenika. 

Erste banka svoj obol u zajednici daje i kroz razvijen sustav volontiranja koji se svake godine proširuje i promovira na način da se zaposlenici, u okviru radnog vremena, uključuju u volonterske aktivnosti prema vlastitom interesu. 

Razvoj zaposlenika tvrtki je također jedan od prioriteta te su stoga usavršavanje i razvoj dostupni svima. U 2018. su svi zaposlenici prošli kroz neki od brojnih dodatnih oblika edukacija koje tvrtka nudi, a kako Erste banka vjeruje da je optimalan način učenja kombinirani pristup, svojim zaposlenicima nudi različite mogućnosti i različite vrste obrazovnih programa: seminare, treninge, radionice, konferencije, obrazovanje uz posao i mentora, ali i coaching, rotacije u poslu, e-learning te učenje kroz projekte.

Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave, i Maja Crnjak, direktorica ljudskih potencijala, primili su certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

Svakoga se dana u Erste banci trudimo biti svjesni naše temeljne svrhe, a to je prosperitet društva u kojem živimo i radimo. Govoriti o prosperitetu možemo isključivo ukoliko se naši zaposlenici, koji su u svakodnevnom kontaktu s klijentima, osjećaju dobro i ispunjeno u radnom okruženju. Napravili smo velike pomake u prošloj godini, ali smo svjesni da je pred nama još puno posla. Kada će se svaki zaposlenik naše Banke i grupe na radnom mjestu osjećati ispunjeno i zadovoljno, moći ćemo reći da smo postigli cilj te osigurali angažiranost koja pokreće našu organizaciju“, istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave. 

„Iako smo zadovoljni rezultatom koji smo i ove godine postigli, naš posao je da nikad ne stanemo te da kontinuirano promišljamo što možemo unaprijediti i kako pomoći zaposlenicima da se nose sa stalnim promjenama. Veliki su izazovi pred svima nama i naša uloga je pomoći organizaciji i ljudima da u tim izazovima vide priliku za svoj razvoj, karijeru i bolji život općenito. Ideja nam ne nedostaje, a kroz kvalitetnu komunikaciju i suradnju s menadžmentom i zaposlenicima vjerujem da možemo napraviti još jako puno“, izjavila je Maja Crnjak, direktorica ljudskih potencijala. 

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2019. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija