Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Kroz brigu o zaposlenicima i zajednici, RBA ove godine ponovno potvrdila status Poslodavca Partnera

Kroz brigu o zaposlenicima i zajednici, RBA ove godine ponovno potvrdila status Poslodavca Partnera

03. prosinca 2020.

Tvrtka Raiffeisenbank Austria već je pola desetljeća nositelj certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja HR struke koje konzultantska kuća SELECTIO dodjeljuje od 2005. godine tvrtkama koje dostižu standarde izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima. Prilikom ovogodišnje recertifikacije RBA je ponovno postigla vrlo visoke rezultate u svim ocjenjivanim područjima, a posebno se istaknula kvalitetno postavljenom strategijom upravljanja ljudskim resursima te transparentnim procesima regrutacije i selekcije.

U svrhu povećavanja znanja i kompetencija svojih zaposlenika, RBA za njih osigurava mnoge edukacijske programe. Na edukacije imaju prilike ići zaposlenici svih hijerarhijskih razina, a osim eksternih edukacija kao što su različiti seminari, konferencije, treninzi i radionice, u Banci postoji i razrađen sustav internih edukacija. Zato ne čudi da je protekloj godini više od 90% zaposlenika bilo uključeno u neki oblik dodatnog usavršavanja. Banka je posebno ponosna na svoju IT Akademiju, program usmjeren na razvoj intrapreneureshipa te upoznavanje s internim i eksternim klijentima i trendovima u industriji, a uz to, tvrtka već godinama surađuje s različitim fakultetima (FER, FOI, PMF) kroz organiziranje stipendija, pripravništva i praksi.

Da brinu o svojim zaposlenicima, u RBA su pokazali i kroz različite programe za poboljšanje kvalitete života i očuvanje ravnoteže poslovnog i privatnog života. To je posebno došlo do izražaja tijekom 2020. godine kada je tvrtka, kao odgovor na krizu uzrokovanu pandemijom i potresom u Zagrebu, zaposlenicima osigurala stručnu psihološku podršku i neoporezive nagrade, a posebna se briga vodila o najugroženijim skupinama zaposlenika. Ove i druge hvalevrijedne prakse ove su godine Banci donijele i priznanje Izvrsnost u izazovima.

U 2019. godini RBA je ponosno obilježila 25 godina poslovanja u Hrvatskoj te je tom prigodom pokazala da, osim za svoje zaposlenike, brine i o zajednici u kojoj djeluje. U sklopu kampanje Yellow goes Green, tvrtka je pokrenula novu platformu društveno odgovornog poslovanja s ciljem odgovora na ekološke i klimatske promjene. Osim financijske podrške u obliku različitih sponzorstava, zaposlenici tvrtke sudjelovali su u jednoj od najvećih akcija pošumljavanja opožarenih područja u Dalmaciji sadnjom čak 6 tisuća sadnica.

Poseban je osjećaj kada iz godine u godinu na našu adresu stigne priznanje za izvrsnost. Biti prepoznat kao pozitivan primjer organizacije koja brine, osnažuje i unapređuje položaj i razvoj svojih djelatnika,  motivira nas da i dalje postavljamo visoke ciljeve od kojih ne odustajemo. Upravo podrška i uključivanje kolega iz različitih odjela u kreiranju svega što će našim djelatnicima pomoći da budu zadovoljni i uspješni, potvrda je da samo zajedničkim angažmanom možemo razvijati snažan kolektiv.“, istaknula je Irena Bašić Štefanić, direktorica Upravljanja ljudskim i organizacijskim potencijalom.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija