Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Priznanje poslodavcima za nošenje s izazovima

Priznanje poslodavcima za nošenje s izazovima

28. rujna 2021.

24sata i HiPP najnoviji su nositelji priznanja Izvrsnost u izazovima. Riječ je o tvrtkama koje već dulji niz godina imaju certifikat Poslodavac Partner, stoga ne čudi da su i kroz pandemiju koronavirusa pokazale izvrsne prakse u upravljanju ljudima.

Konzultantska kuća SELECTIO od početka pandemije koronavirusa prati i odaje priznanje onim kompanijama koje su u proteklom periodu pokazale fokus na brigu za svoje zaposlenike. Kako bi poslodavci stekli priznanje Izvrsnost u izazovima, prolaze kroz evaluaciju svojih procesa upravljanja ljudima, načina organizacije rada u krizi, kao i načina komunikacije sa zaposlenicima. Uz to, procjenjuje se i koje su inicijative kompanije pokrenule kako bi osigurale zdravlje i psihološku dobrobit zaposlenika, kao i tehnološka spremnost tvrtke na rad u promijenjenim okolnostima.

U 24sata fokus je bio na kontinuiranoj i transparentnoj komunikaciji sa zaposlenicima. Sve promjene u organizaciji rada komunicirane su pravovremeno te je poticana dvosmjerna komunikacija. Uz to, zaposlenicima je već nekoliko godina dostupna besplatna psihološka pomoć kroz psihološko savjetovanje, a od početka 2021. godine, svi zaposlenici imaju prilike pohađati program iz područja wellbeinga – radionice i edukacije na teme stresa, mentalnog zdravlja te balansa privatnog i poslovnog života. Organizirane su i humanitarne akcije za područja pogođena potresom – doniranje opreme školama i obnova dječjeg doma.

Tvrtka HiPP, čija je proizvodnja u Hrvatskoj smještena u Glini, pokazala je iznimnu reakciju na potres te spremnost na pomoć pogođenim zaposlenicima, unatoč šteti koju je pretrpjela i sama tvornica. Uz materijalnu pomoć, omogućena je psihološka pomoć za sve zaposlenike te velika fleksibilnost rada, pogotovo u periodu neposredno nakon potresa. Tvornica je u tom periodu bila otvorena za lokalnu zajednicu (korištenje vode, struje i telefonije), a donirano je i 50 agregata za struju.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija