Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Poslodavci nagrađeni priznanjem Izvrsnost u izazovima

Poslodavci nagrađeni priznanjem Izvrsnost u izazovima

07. rujna 2020.

Konzultantska kuća SELECTIO objavila je najnovije nositelje priznanja Izvrsnost u izazovima. Riječ je o nagradi koju od travnja ove godine dodjeljuju poslodavcima koji se i tijekom ovog izazovnog perioda pandemije koronavirusa ističu brigom za dobrobit svojih zaposlenika.

Cilj priznanja je promicanje i razmjena najboljih svjetskih praksi i hvalevrijednih inicijativa koje su mnoge kompanije pokrenule u ovom pandemijskom periodu. Svi nagrađeni poslodavci omogućili su rad od kuće svim zaposlenicima kojima priroda njihovog posla to dozvoljava, pravovremeno i transparentno komuniciraju sa svojim zaposlenicima, a omogućuju im i niz dodatnih benefita i programa podrške kako bi im olakšali ovo stresno razdoblje.

Najnoviji nositelji ovog priznanja tako su postale i sljedeće tvrtke:

  • HEINEKEN Hrvatska
  • HEP Opskrba
  • PBZ Grupa
  • Procter & Gamble

HEINEKEN Hrvatska naglasak je stavio na otvorenu i dvosmjernu komunikaciju. Putem različitih komunikacijskih alata, poput kompanijskog newslettera i online platformi za neformalno druženje, zaposlenicima se aktivno pružala podrška te ih se pravovremeno informiralo o kompanijskim i nacionalnim vijestima. Zadovoljstvo zaposlenika se višestruko mjerilo i pratilo te su se uvažavali prijedlozi u domeni komunikacije, sigurnosti, radne klime i odnosa. Kako bi se zaposlenici mogli nastaviti razvijati tijekom lockdowna, lansirana je online akademija, platforma za podjelu znanja među kolegama. U vrijeme nestašice zaštitnih maski, zaposlenicima je bio osiguran set maski za članove obitelji, a kao zahvalu za pojačan trud koji su ulagali tijekom proteklih mjeseci zaprimili su personalizirane zahvalnice i proizvode kompanije.

U HEP Opskrbi ističu da su pravovremeno implementirali sve potrebne mjere i izmjene u organizaciji rada kako bi zaštitili zaposlenike i omogućili kvalitetnu uslugu za klijente. Društvena odgovornost, senzibilitet i briga za potrebe svojih kupaca, su ono na što su se fokusirali u ovoj krizi. S obzirom na nova pravila socijalne distance, svoje poslovanje dodatno su digitalizirali, a komunikaciju preselili na online komunikacije. Zajedno sa svim zaposlenicima HEP grupe i zaposlenici HEP Opskrbe sudjelovali su u prikupljanju novčanih sredstava za donaciju za borbu protiv korona virusa te za sanaciju šteta nastalih nakon potresa, a donirane su i majice za zdravstvene djelatnike u tri bolnice.

PBZ Grupa naglasak je u ovom periodu stavila na osiguranje zdravlja i sigurnosti zaposlenika pa je pri organizaciji posla uzimala u obzir osobne karakteristike i potrebe pojedinaca, a svim zaposlenicima su omogućeni i različiti oblici psihološke pomoći, kao i financijska pomoć onima koji su bili ozbiljno pogođeni potresom u Zagrebu. Uvedeno je i dodatno nagrađivanje zaposlenika koji su u direktnom kontaktu s klijentima te smart learning koncept kojim se zaposlenicima sa smanjenim obujmom posla omogućilo da slobodno vrijeme iskoriste za osobni i profesionalni razvoj.

Procter & Gamble je svim svojim zaposlenicima odmah s početkom pandemije omogućio rad od kuće uz sve potrebne digitalne alate i opremu za rad, a u tvrtki su tijekom ovog perioda pandemije proveli i nekoliko ispitivanja stavova zaposlenika, kako bi na vrijeme mogli prepoznati i reagirati na sve njihove dodatne potrebe. U P&G-u nije bilo otpuštanja zbog pandemije te plaće i drugi materijalni benefiti nisu bili smanjivani, već je svim zaposlenicima isplaćena i dodatna nagrada za predan rad koji je doveo do odličnih poslovnih rezultata kompanije čak i u ovom izazovnom periodu. Brzom prilagodbom svih procesa, tvrtka je svojim zaposlenicima dokazala da je njihova sigurnost, zdravlje i dobrobit na prvom mjestu.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija