Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Poslodavci koji su se istaknuli u godini pandemije

Poslodavci koji su se istaknuli u godini pandemije

18. prosinca 2020.

SELECTIO od travnja dodjeljuje priznanje Izvrsnost u izazovima kompanijama koje su i tijekom ove izazovne pandemijske godine pokazale da uistinu brinu za svoje zaposlenike i kvalitetno njima upravljaju. Osim isticanja važnosti fokusa na zaposlenike, cilj priznanja Izvrsnost u izazovima je i razmjena inicijativa i dobrih praksi koje su mnoge kompanije pokrenule u ovom periodu punom izazova i nepredvidivih okolnosti.

Kompanije nositelji ovog priznanja prošle su kroz nezavisnu evaluaciju svojih HR praksi, a područja u kojima su kompanije evaluirane su agilnost i prilagodljivost, način organizacije rada i komunikacije sa zaposlenicima tijekom krize, kao i inicijative pokrenute s ciljem osiguranja fizičkog zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenika te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

Najnoviji nositelji ovog priznanja su tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska, Japan Tobacco International (JTI) i Tifon.

U Coca-Coli su ove godine za zaposlenike osigurali podršku u obliku Employee Assistance Programa, uz niz dodatnih inicijativa, poput predavanja i seminara na temu psihičkog zdravlja, nošenja sa stresom i wellbeinga. Iz Coca-Cole navode da je u ovom izazovnom periodu važno pratiti potrebe zaposlenike kako bi im se na vrijeme mogla pružiti podrška te s tom svrhom i sama Coca-Cola provodi redovita pulse check ispitivanja zadovoljstva svojih zaposlenika. Coca-Cola je i u ovom periodu naglasak stavila i na društveno odgovorno poslovanje te donirala 375 000 dolara Crvenom križu za borbu protiv COVID-19 virusa i osobama pogođenim zagrebačkim potresom, te dodijelila tisuće litara donacija u proizvodima, među ostalim.

Iz JTI-a ističu kako su u ovom periodu fokus stavili na ono što kao kompanija mogu učiniti da se zaposlenici osjećaju sigurno i motivirano. Svi zaposlenici kojima je opis posla to omogućavao prebačeni su na rad od kuće, zaposlenicima nisu smanjivane plaće te su zadržani svi postojeći materijalni benefiti. Zaposlenicima je dostupno i dodatno zdravstveno osiguranje, koje uključuje čitavu lepezu usluga kao što su psihološka podrška i podrška psihijatra. U ovom periodu uvedene su i posebne inicijative poput virtualnih tjelovježbi i timskih kava kako bi se održao osjećaj zajedništva i pripadnosti.

Tifon je na prvo mjesto stavio osiguravanje zdravlja i zaštite svih zaposlenika i kupaca, te pružanje pravovremenih informacija i osjećaja sigurnosti za sve zaposlenike i kupce. To su im omogućili detaljno pripremljeni planovi za internu i eksternu komunikaciju, koja je cijeli ovaj period bila transparentna, sistematična i pravovremena. Iz Tifona navode da su omogućili rad od kuće zaposlenicima kojima priroda posla to dozvoljava, te da su svi zaposlenici kontinuirano opskrbljeni svim potrebnim zaštitnim sredstvima, alatima i edukativnim materijalima. Ono na što je kompanija najviše ponosna u ovom periodu je to što kontinuitet poslovanja ni u jednom trenutku nije doveden u pitanje, zahvaljujući prilagodbi, solidarnosti i međusobnoj podršci Tifonovih zaposlenika. 

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija