Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Objavljeni najnoviji dobitnici priznanja Izvrsnost u izazovima

Objavljeni najnoviji dobitnici priznanja Izvrsnost u izazovima

28. siječnja 2021.

SELECTIO od travnja prošle godine priznanjem Izvrsnost u izazovima nagrađuje one tvrtke koje demonstriraju visoku razinu brige za svoje zaposlenike tijekom pandemije koronavirusa. Cilj priznanja Izvrsnost u izazovima, uz naglašavanje važnosti kvalitetnog upravljanja zaposlenicima, jest poticanje dijeljenja dobrih praksi koje su mnoge kompanije pokrenule tijekom perioda pandemije.

Kako bi neka tvrtka dobila ovo priznanje, mora proći kroz nezavisnu evaluaciju svojih HR praksi, pri čemu se procjenjuju agilnost i prilagodljivost kompanije, organizacija rada u kriznom periodu, komunikacija sa zaposlenicima, inicijative koje su pokrenute kako bi se osigurala zdravlje i dobrobit zaposlenika te tehnološka spremnost tvrtke za nove načine rada.

Najnoviji nositelji ovog priznanja su Fresenius Kabi Hrvatska i Henkel Croatia.

Iz Henkela ističu da su s dolaskom pandemije pravovremeno formirali strateški krizni tim i napravili reorganizaciju rada prilagođenu svim nepredviđenim situacijama, kao i to da su vrlo brzo digitalizirali sve ključne procese upravljanja zaposlenicima – zapošljavanje, uvođenje zaposlenika u posao i educiranje zaposlenika. Osim toga, plaće zaposlenika Henkela nisu se smanjivale zbog utjecaja pandemije  kao što se također nisu ukidale  niti bilo koje druge beneficije koja kompanija nudi Henkel je također i u ovom izuzetno teškom i izazovnom periodu pokazao da je društveno odgovoran te  donirao svoje proizvode dobrotvornim organizacijama te izvršio financijske donacije zdravstvenim ustanovama.

Zahvaljujući pravovremenom formiranju strateškog kriznog tima i fleksibilnosti tvrtke, Fresenius Kabi Hrvatska se prilagodio svim nepredviđenim situacijama. Zahvaljujući predanosti svojih zaposlenika, tvrtka je mofla osigurati kontinuirano poslovanje i opskrbu spasonosnim lijekovima i tehnologijama zdravstvenim radnicima. Štoviše, zaposlenici Fresenius Kabi Hrvatska dobrovoljno su podržali rad linija za pružanje informacija o COVID-19, te je tvrtka dala brojne donacije tijekom pandemijskog perioda, potvrđujući tako da uistinu žive svoju filozofiju „Caring for life“. U Fresenius Kabi Hrvatska također ističu da su razdoblje pandemije koristili za intenzivnije educiranje svojih zaposlenika, provodeći treninge u potpuno digitaliziranom obliku.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija