Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

McDonald's pruža izvrsne prilike svima koji traže posao!

McDonald's pruža izvrsne prilike svima koji traže posao!

28. siječnja 2019.

McDonald's već godinama privlači brojne djelatnike, bez obzira na njihovu dob, a koji su u potrazi za poslom u tvrtki koja bi im pružila fleksibilno radno vrijeme, stimulativnu satnicu i priliku da na temelju svog zalaganja napreduju i budu nagrađeni. Da svojim djelatnicima pružaju sve to, ali i mnogo više, McDonald's je upravo potvrdio u postupku ocjenjivanja svojih HR procesa na temelju kojeg su i nagrađeni certifikatom Poslodavac Partner. 

Stručni tročlani tim certifikatora dubinski je analizirao procese upravljanja zaposlenicima u McDonald'su i posebno pohvalio kvalitetno uvođenje zaposlenika u posao te kontinuirano interno dijeljenje znanja i treninge zaposlenika. U McDonald'su na temelju svog zalaganja svaki zaposlenik ima priliku napredovati od ulaznih pozicija do Uprave, a zaposlenici se dodatno motiviraju i većom satnicom na osnovi zalaganja, kao i sudjelovanjem u izboru za zaposlenika tjedna ili mjeseca.

U McDonald'su ističu da uvijek slušaju potrebe svojih zaposlenika, stoga se, primjerice, prilikom izrade svakog rasporeda rada, uvijek u obzir uzima opseg rada i termini za koje je zaposlenik koji je student sam istaknuo da mu najviše odgovaraju, a tvrtka podržava razvoj studenata i time što im omogućuje kontinuirani trening i brojne edukacije. Osim toga, McDonald's svojim studentima pruža mogućnost desetomjesečne stipendije, te je do sada stipendirao preko 100 studenata.

Edukacije i treninzi očekuju sve djelatnike, a ulaže se i u vještine upravljanja menadžmenta jer  menadžment stvara radno okruženje te motivira tim.

U lipnju se za zaposlenike organizira ljetni party koji uvijek sadrži i neke sportske aktivnosti, dok svaki restoran ima dodatni budžet za timske aktivnosti koji zaposlenici mogu koristiti za zakup sportskih terena za nogomet, kuglanje i slično. Kraj godine obilježava se zimskim partyjem.

U McDonald'su su posebno ponosni i na projekte društveno odgovornog poslovanja u koje se restorani redovito uključuju sa svojim zaposlenicima. Primjerice, s Centrom za rehabilitaciju u Zagrebu ostvarena je suradnja kojoj je cilj pomoći osobama s Downovim sindromom, gdje osoba s Down sindromom dolazi na radnu terapiju u jedan od restorana. McDonald's je u više gradova širom Hrvatske u sklopu projekta Za naš ljepši kvart, usmjerenim na parkove, dječja igrališta, ZOO vrtove i učionice na otvorenom, među ostalim pokrenuo i 12 učionica na otvorenom u školama te obnovio dječja igrališta.

Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa, primio je certifikat Poslodavac Partner od Tanje Prekodravac, Direktorice organizacijskog dizajna i razvoja tvrtke SELECTIO.

Stalo nam je to toga da nas ljudi percipiraju kao stabilnog poslodavca koji dopušta da si složite raspored kako želite, educirate se i napredujete. McDonald's je mjesto na kojem se može stvoriti karijera i gdje postoji puno prilika za napredovanje, a istovremeno omogućavamo ugodnu radnu atmosferu i fleksibilno radno vrijeme za privatni život. Iznimno smo ponosni što je to CEP certifikat i potvrdio,“ istaknuo je Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa.

 „U McDonald'su ljude vidimo kao ključni dio kompanije. Vjerujemo kako ulaganje u kvalitetno osoblje i razinu usluge koju pružaju naši djelatnici čini razliku koja je značajna za zadržavanje gostiju i kreiranje vjernost.“, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald'sa Hrvatska.  

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2019. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija