Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

JGL kontinuirano pokazuje brigu za svoje zaposlenike
Foto: Toni Lugarov

JGL kontinuirano pokazuje brigu za svoje zaposlenike

24. kolovoza 2020.

Jadran galenski laboratorij, jedna od najuspješnijih hrvatskih kompanija u svijetu, po osmi je put potvrdila status nositelja certifikata Poslodavac Partner. 

Tijekom osam godina certificiranja, JGL kontinuirano radi na postizanju sve veće razine izvrsnosti u upravljanju ljudima, a cilj im je da se svi zaposlenici unutar tvrtke mogu razvijati do svojih punih potencijala te da za svoj rad i doprinose budu nagrađeni. U protekloj su godini uveli nove digitalne platforme za treninge, edukacije i upravljanje razvojnim aktivnostima, a već nekoliko godina koriste i program eksternog coachinga, koji nije namijenjen isključivo menadžerima, već svima koji pokazuju potencijal i talent za razvoj i osnaživanje u određenim fazama karijere. Svi zaposlenici JGL-a imaju svoje razvojne planove, a u 2019. godini je njih 95 posto prošlo dodatno usavršavanje.

JGL-u je važno i zadovoljstvo i timski duh zaposlenika, pa se tako već godinama provode različite aktivnosti, projekti i događanja za zaposlenike i njihove obitelji. Na raspolaganju su im satovi jedrenja, podupiranje trčanja i bicikliranja, vježbanje joge, čišćenje ambrozije, dobrovoljno darivanje krvi, čišćenje plaža te kazališne predstave za djecu zaposlenika. Uz to, zaposlenicima je omogućeno dopunsko zdravstveno osiguranje, sistematski pregledi i subvencionirane sportske aktivnosti, a prilikom odabira benefita koriste se Cafeteria pristupom, po kojem zaposlenici sami biraju pogodnosti koje im najviše odgovaraju.

Jedan od prioriteta kojim se JGL vodi u poslovanju jest politika raznolikosti i jednakih mogućnosti, koje osiguravaju i potiču u različitim područjima, uključujući zapošljavanje, uvjete rada i napredovanje u karijeri. U protekloj godini, JGL je izabran kao referentna kompanija u njegovanju jednakosti u tretmanu zaposlenika kroz preporuku Pravobraniteljice za jednakost spolova, a u top managementu kompanije nalazi se čak 75 posto žena.

U periodu posebnih okolnosti rada, tijekom pandemije koronavirusa, tvrtka je provela i nekoliko dodatnih aktivnosti za promociju zdravlja i dobrobiti zaposlenika. Provedena je digitalna transformacija tvrtke te su svim zaposlenicima osigurani smartphone uređaji za privatno i poslovno korištenje. Rad je organiziran tako da se osigura maksimalna zaštita pojedinca, a omogućen je rad od kuće koji će se zadržati kao benefit i nakon pandemije. Uz to, JGL je osigurao i besplatno telefonsko savjetovalište za sve zaposlenike.

Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a, primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

Godinama se trudimo ne samo biti izvrsni u poslovnim rezultatima, već i njegovati partnerski odnos s našim zaposlenicima, bez kojih ne bi ni bilo rezultata. Ponosni smo što u JGL-u okupljamo sjajne timove na devet različitih tržišta svijeta, a cijelom kolektivu pružamo mogućnost svakodnevnog razvijanja u tehnološki vrlo naprednom okruženju. I nadalje ćemo se truditi našim ljudima omogućavati vrhunske uvjete, poticati ih u educiranju i nagrađivati njihove uspjehe. Sretan sam što se i ovim certifikatom potvrđuje naš trud i rad, kao i činjenicom da su JGL i njegovi zaposlenici među najboljima", istaknuo je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija