Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Japan Tobacco International među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj

Japan Tobacco International među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj

22. siječnja 2019.

Japan Tobacco International (JTI) i ove je godine nagrađen vrijednim priznanjem – Certifikatom Poslodavac Partner koji prepoznaje najbolje poslodavce u Hrvatskoj ostvarivši 96% bodova u procesu revizije svojih HR procesa. JTI je tako po šesti put stekao certifikat Poslodavac Partner i potvrdio svoje mjesto među 49 tvrtki nositeljica tog prestižnog certifikata.

Posebno impresivan rezultat JTI je ostvario u području Upravljanje učinkom, gdje je postignut rezultat od maksimalnih 100% bodova, prvenstveno zbog kvalitetnog sustava kompetencija koji je povezan s procjenom radne uspješnosti i razvojem zaposlenika.

U certifikaciji su pohvaljene i prakse vezane za davanje povratne informacije zaposlenicima o njihovom radnom učinku, te kvalitetno postavljen sustav plaća i dodatnih beneficija, kao i sustav napredovanja zaposlenika. Osim toga, u JTI koriste i široki spektar kanala komunikacije kako bi zaposlenici na svim razinama bili adekvatno informirani, te redovito provode ispitivanje stavova zaposlenika. U tvrtki omogućuju korištenje fleksibilnih radnih aranžmana i privatno zdravstveno osiguranje za zaposlenike i članove obitelji, te provode antistres radionice kao i programe podrške za radnice koje se vraćaju sa rodiljnog dopusta u svoju radnu ulogu, a sve kako bi se osigurali zadovoljstvo i dobrobit zaposlenika.

Zaposlenici se potiču i da sudjeluju u aktivnostima koje kompanija provodi u okviru programa društveno odgovornog poslovanja, a koje uključuju i suradnju s osobama s poteškoćama u razvoju, čitanje za slijepe, posjete domovima za blagdane i pomoć pogođenim područjima u slučaju vremenskih nepogoda.

Prilikom preuzimanja Certifikata Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO, direktor JTI-a za Hrvatsku i Sloveniju Siniša Trbojević kazao je da je recertificiranje novo priznanje da je JTI kompanija za koju je dobro raditi: „Važno nam je da sadašnji i potencijalni zaposlenici promatraju JTI kao kompaniju gdje mogu razvijati svoj potencijal, pri čemu je izvrsnost naš standard i dugoročni cilj. Mi težimo neprekidnom poboljšanju, to znači da kvalitetu ugrađujemo u sve što radimo i nikada ne prihvaćamo ništa osim najboljeg. Certifikat Poslodavac Partner samo je potvrda kvalitete našeg sustava upravljanja ljudskim resursima koji je ključna poluga rasta kompanije."

Prigodom recertificiranja, Milena Rajić, direktorica ljudskih resursa za regiju Adriatica, istaknula je  kako je JTI s pravom jedna od kompanija koje su prvi izbor potencijalnim zaposlenicima u zemlji.

"Naš razvoj počiva na kontinuiranim investicijama u naše brandove, naše ljude i zajednice u kojima poslujemo te se svakom pojedincu pruža prilika da istakne svoje individualne kvalitete. Trudimo se ići u korak s trendovima te koristiti moderne pristupe u upravljanju ljudskim resursima. Želimo da svaki od naših zaposlenika vidi jasnu perspektivu budućnosti kompanije, ali i svoje osobne uloge u njoj. Također, veliku pozornost posvećujemo nagrađivanju truda naših zaposlenika te nastojimo većinu managerskih pozicija popunjavati iznutra. Samo u prošloj godini je oko 15% zaposlenika JTI-a napredovalo, odnosno promijenilo svoju poziciju unutar kompanije, dok je kompanija zaposlila 9 novih kolega", naglasila je Milena Rajić, zahvalivši se i tvrtki SELECTIO na dodjeli priznanja.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2019. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija