Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Intervju s Ankom Cvitanović Jovanić, Pomoćnicom direktorice HEP Opskrbe

Intervju s Ankom Cvitanović Jovanić, Pomoćnicom direktorice HEP Opskrbe

05. rujna 2018.

HEP Opskrba odnedavno je nositelj Certifikata Poslodavac Partner, a kako biste saznali nešto više o samoj tvrtki, u nastavku pročitajte intervju s Ankom Cvitanović Jovanić, Pomoćnicom direktorice HEP Opskrbe.

Godine staža u kompaniji: 21 godina u HEP grupi, 3 godine u HEP Opskrbi

Ukratko razvoj karijere unutar organizacije: Karijeru započinje 1997. godine kao pripravnik u Službi za ekonomske poslove u HEP Operatoru distribucijskog sustava na poslovima vezanim uz kontroling, računovodstvo i unaprjeđenje poslovnih procesa. Nakon toga od 2009. godine radila u Sektoru kontrolinga HEP-a d.d. na poslovima vođenja korporativnog planiranja i izvještavanja te na poziciji direktora Sektora kontrolinga HEP-a d,d, a 2015. godine preuzela mjesto Pomoćnice direktorice HEP Opskrbe.

 

Molimo, predstavite svoju tvrtku s nekoliko uvodnih informacija o HEP Opskrbi:

HEP Opskrba tvrtka je u sastavu HEP grupe osnovana 2003. godine. Osim u Hrvatskoj, prisutna je i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Srbiji te je vodeći opskrbljivač na tržištu električne energije.

Više od 86.000 kupaca prepoznalo je HEP Opskrbu kao pouzdanog opskrbljivača koji na tržištu nudi najbolji omjer cijene i kvalitete pružene usluge. Uz dugogodišnje iskustvo i stručne i motivirane zaposlenike, posebnu važnost dajemo poticanju korištenja električne energije iz obnovljivih.

Možete li opisati viziju i misiju vašeg poslovanja te objasniti na koji način vaši zaposlenici pridonose njihovom ostvarenju?

Misija je pružiti kupcima kvalitetnu i pouzdanu uslugu opskrbe energijom, a vizija je biti vodeći opskrbljivač u regiji.

U HEP Opskrbi kontinuirano razvijamo najbolje prakse upravljanja ljudskim potencijalima i ulažemo u razvoj kompetencija svojih radnika koji su naša najveća vrijednost i konkurentna prednost u sve izazovnijim uvjetima poslovanja na otvorenom tržištu. Podržavanjem cjeloživotnog obrazovanja svojih radnika ulažemo u razvoj njihovih specijalističkih znanja i vještina potrebnih za ostvarivanje misije i vizije naše tvrtke.

HEP Opskrba se u projekt Poslodavac Partner uključila ove godine po prvi puta i uspješno zadovoljila visoke standarde izvrsnosti u području upravljanja zaposlenicima. U čemu prepoznajete vrijednost Certifikata Poslodavac Partner koji ste stekli?

Vrijednost Certifikata prvenstveno prepoznajemo kroz potvrdu naših temeljnih vrijednosti društva i zaposlenika. Ujedno, kao vodeći opskrbljivač električnom energijom na tržištu RH, smatramo to potvrdom kvalitete u upravljanju procesima, a prvenstveno putem kompetentnih i motiviranih zaposlenika. Usmjeravanje u daljnjem razvoju funkcije ljudskih potencijala temeljem preporuka certifikatora i kontinuirano unaprjeđenje poslovanja na zadovoljstvo naših partnera, jedan je od važnih poslovnih ciljeva društva. Iznimno nam je drago da smo se dobivanjem ovog Certifikata našli u društvu organizacija koje prednjače u praksi dobrog odnosa prema svojim zaposlenicima, a koji su, gotovo svi, ujedno i naši cijenjeni kupci.

Koji su bili ključni HR projekti provedeni u posljednjem periodu u Vašoj organizaciji?

Uvođenje Sustava upravljanja radnim učinkom i nagrađivanje radnika je projekt na kojem smo, u suradnji sa sektorima HEP-a d.d., intenzivno radili posljednje 3 godine. Uvođenjem funkcionalnog i što objektivnijeg sustava praćenja radnog učinka težilo se stvaranju uvjeta koji omogućava nagrađivanje radnika prema ostvarenom učinku, odnosno postignutim individualnim i organizacijskim poslovnim te razvojnim rezultatima. Uspješno funkcioniranje sustava je omogućilo transparentnost u planiranju i praćenju učinka radnika te razvoj organizacijske kulture usmjerene na postizanje rezultata i kupce što je ključni preduvjet budućeg uspješnog poslovanja Društva.

Projekt je ujedno i „pilot projekt“ unutar HEP grupe te će temeljem iskustava stečenih u implementaciji projekta isti postupno biti implementiran i u ostale organizacijske dijelove HEP grupe.

Imate velika ulaganja u edukaciju svojih zaposlenika. U koje edukacije najviše ulažete i zašto?

Tijekom 2017.godine održano je više od 130 seminara, stručnih usavršavanja iz područja odnosa s kupcima, pravne i informatičke edukacije, komunikacijske vještine, upravljanje stresom, upravljanje reklamacijama, vođenje projekata, cost-benefit analize, javne nabave... Prvenstveno ulažemo u edukacije koje omogućavaju stručni i osobni razvoj zaposlenika, koji uz primjenu naučenog osiguravaju ispunjavanje strateških i operativnih ciljeva društva te svojih osobnih ciljeva.

Koji su glavni motivacijski faktori za zaposlenike u Vašoj branši i zbog čega je Vaša kompanija tako privlačna stručnjacima iz ove branše?

Glavni motivacijski faktor svakako je činjenica da smo vodeća energetska tvrtka u RH koja omogućava usavršavanje i razvoj zaposlenika u područjima interesa i potreba organizacije. Jedan od motivacijskih faktora svakako je i sigurnost koju pružamo, ali i mogućnost napredovanja i nagrađivanja ovisno o rezultatima poslovanja. Uključenost zaposlenika u razvoj novih aplikativnih rješenja i inovativnih proizvoda,   također je jedan od vrlo bitnih prednosti rada u HEP Opskrbi.

Održivost i društveno odgovorno poslovanje postali su neizostavni aspekt poslovanja u 21. stoljeću. Na koji način osiguravate isto u Vašoj organizaciji?

HEP Opskrba, dobitnica nagrade Greenovation, za najbolji ukupni program zelenog gospodarstva, prepoznaje vrijednost očuvanja prirode i u svom poslovanju odlučila se za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i prodaju električne energije iz obnovljivih izvora putem proizvoda ZelEn. Sredstva od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i to za potrebe ustanova koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva. Ukupno je realizirano šest projekta u vrijednosti 1,4 milijuna kuna, a u tijeku su i tri projekta u vrijednosti od milijun kuna.

Također, u proteklih pet godina, kupci ZelEn-a zajedno sa zaposlenicima HEP Opskrbe, u sklopu akcije „100 zelenih stabala“ uređuju okoliš i sade stabala oko HEP-ovih hidroelektrana.

Kakvi su Vam planovi za naredni period?

Implementacija Sustava osigurala je uključivanje radnika u segmente odlučivanja i poboljšanje internih procesa te povećanje zadovoljstva zaposlenika. Visoka uključenost zaposlenika u akcije „Upali kreativnost“ pokazatelj je dobre komunikacije Uprave Društva i zaposlenika te utjecaja na povećanje motiviranosti zaposlenika. U narednom periodu planiramo akcije „Upali kreativnost“, daljnji razvoj aplikativne podrške te razvoj sustav mentoriranja i napredovanja u karijeri. Prepoznavanje talenata u organizaciji te njihovo sustavno praćenje,  također nam je jedan od planova. Očekujemo da će realizacija planiranih aktivnosti u narednom periodu dodatno utjecati na povećanje zadovoljstva naših zaposlenika i potvrditi stjecanje statusa Poslodavac Partner.

 

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija