Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Hrvatski Telekom je Poslodavac Partner sedmu godinu zaredom
Foto: Toni Lugarov

Hrvatski Telekom je Poslodavac Partner sedmu godinu zaredom

27. srpnja 2020.

Hrvatski Telekom sedmu je godinu zaredom nositelj prestižnog certifikata Poslodavac Partner, čime svake godine potvrđuje izvrsnost u provedbi procesa upravljanja ljudskim resursima i svoju predanost osiguravanju najvišeg zadovoljstva svojih zaposlenika. U čak 40 od 45 procesa analiziranih kroz CEP standarde Hrvatski Telekom je ostvario najveći broj bodova, čime se svrstava među najbolje poslodavce u Hrvatskoj.

  • HT je u čak 40 procesa analiziranih kroz CEP standarde ostvario najveći mogući broj bodova
  • 91 posto zaposlenika ocijenilo je dobrom ravnotežu između privatnog i poslovnog života, a njih 100 posto zadovoljno je brigom kompanije za zaposlenike tijekom korone
  • Novi SmartWork model rada nudi dodatnu fleksibilnost, a zaposlenici uživaju i niz pogodnosti koje se odnose na brigu o njihovom zdravlju 

U ovogodišnjem procesu certifikacije kompanija je ponosna na povećanje ukupnog broja bodova, a potvrđeni su najviši standardi iz područja ljudskih resursa u svih pet područja certificiranja: strategiji, regrutiranju i selekciji, upravljanju učinkom, usavršavanju i razvoju, te odnosu sa zaposlenicima. Među postignućima najviše se ističu kvalitetno dizajnirani sustavi procjene radne uspješnosti i nagrađivanja, dodatni oblici nagrađivanja zaposlenika te mogućnost osobnog razvoja putem različitih modernih sustava, što je dovelo do povećanja ostvarenih digitalnih trening sati za 300 posto u odnosu na prošlu godinu. Također, ističu se redovno i učestalo praćenje zadovoljstva zaposlenika dva puta godišnje te fleksibilni radni aranžmani koji su dodatno unaprjeđeni uvođenjem novog SmartWork modela koji omogućava rad od kuće i iz ureda, s fleksibilnim radnim vremenom i agilnim načinom rada.

Certifikat Poslodavac Partner potvrda je kako je Hrvatski Telekom jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, a što je rezultat naših kontinuiranih napora da kolegicama i kolegama osiguramo najbolje uvjete rada i mogućnosti osobnog i profesionalnog rasta. Tome svjedoči i nedavno interno istraživanje koje je pokazalo najviše zadovoljstvo zaposlenika u povijesti kompanije. To nam je svima poticaj da i dalje unaprjeđujemo postojeće i razvijamo nove aktivnosti usmjerene na dobrobit zaposlenika, te time doprinosimo i uspješnosti cijele kompanije“, poručio je Ivan Bartulović, član Uprave za ljudske resurse.

O brizi kompanije za vrijeme korone pohvalno se izjasnilo 100 posto zaposlenika, a čak 91 posto je zadovoljno omogućenom ravnotežom između privatnog i poslovnog života. Na to utječu i brojne pogodnosti koje zaposlenici uživaju, poput između ostalog plaćenog dopusta za roditelje prvašića, novčane naknade za rođenje djeteta, Dana s mamom i tatom na poslu, poklon za vjenčanje i brojnih drugih.

Hrvatski Telekom već tradicionalno promiče zdravlje zaposlenika kroz sufinanciranje sportskih aktivnosti i sistematskih pregleda koje u potpunosti financira kompanija, a intranet stranica „Zdravko“ obogaćena je raznim sadržajima koji promiču zdrav način života.

Kao društveno odgovorna kompanija, Hrvatski Telekom nastoji dati svoj doprinos razvoju zajednice u sklopu koje djeluje, zbog čega je osnovan i Klub volontera HT-a, u koji se već u prvom mjesecu od osnivanja prijavilo gotovo 200 zaposlenika. Od osnutka do danas Klub je proveo pet akcija dobrovoljnog darivanja krvi na različitim lokacijama HT-a i nekoliko akcija pomoći različitim udrugama. Unutar kompanije djeluje i zaklada „Prijatelj“, koja pruža pomoć zaposlenicima HT Grupe i njihovim najbližima onda kada im je to najpotrebnije.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija