Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

HPB-u titula Poslodavac Partner

HPB-u titula Poslodavac Partner

17. studenog 2018.

Certifikat Poslodavac Partner i ove godine pripao je Hrvatskoj poštanskoj banci, čime se potvrđuje kontinuirana briga i odgovornost HPB-a prema zaposlenicima.

U 2018. je pokrenut transformacijski program HPB 2.0, usmjeren na razvoj sustava za upravljanje promjenama i povećanje učinkovitosti cijele organizacije. Unutar ovog Programa s aspekta upravljanja ljudskim resursima, cilj je izvrsne zaposlenike educirati, mentorirati i osnažiti njihove kompetencije u iniciranju i upravljanju promjenama, kako bi se osigurao održivi rast u konkurentskom okruženju.

U HPB-u sve više jača kompetencijski pristup te je tako u 2018. godini naglasak bio i na unapređenju modela stručnih i osobnih kompetencija. Razvoj i unapređenje kompetencijskog modela u velikoj mjeri temelji se na suradnji s najuspješnijim zaposlenicima iz pojedinih poslovnih područja. Cilj je, uz podršku HR-a, zaposlenicima dati mogućnost sudjelovanja u izradi kompetencija ključnih za njihovo radno mjesto kako bi se osigurala bolja osnova za sve HR procese - od zapošljavanja, planiranja razvojnih potreba, upravljanja učinkom i prepoznavanja izvrsnih zaposlenika, upravljanja talentima i planiranja nasljednika te zadržavanja ključnih zaposlenika. Uz kompetencijski model razvijaju se i procesi koji potiču kulturu kontinuiranog davanja i primanja povratnih informacija, što pomaže brzoj prilagodbi dinamičnom tržištu.

Proveden je i niz inicijativa usmjerenih na osiguravanje zadovoljstva zaposlenika HPB-a, kao što je subvencioniranje sportskih i kulturnih aktivnosti, poseban program zdravstvenog osiguranja te klizno radno vrijeme za lakše usklađivanje privatnog i poslovnog života. Također, kako bi se zaposlenici uvijek osjećali slobodni sugerirati unapređenja u radu tvrtke, u HPB-u snažno potiču dvosmjernu komunikaciju te je omogućena direktna komunikacija s predsjednikom Uprave.

Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a i Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom su primili Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

 „Ponosni smo sto je prepoznata izvrsnost u procesima upravljanja ljudskim potencijalima u HPB-u. Svakako nam je cilj i dalje unapređivati naše HR procese, s obzirom na važnost i zahtjevnost upravljanja ljudskim potencijalnima u vrlo dinamičnom i sve kompleksnijem tržišnom okruženju.“ istaknula je Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2019. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija