Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

HEINEKEN Hrvatska drugu godinu zaredom među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj
Foto: Toni Lugarov

HEINEKEN Hrvatska drugu godinu zaredom među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj

28. studenog 2019.

HEINEKEN Hrvatska drugu je godinu zaredom nagrađen certifikatom Poslodavac Partner. U odnosu na prošlu godinu, HEINEKEN Hrvatska je dodatno poboljšao svoje HR procese i ostvario impresivnih 96% ukupno mogućih bodova, time potvrdivši stratešku važnost i proaktivni odnos svoje HR funkcije prema izazovima tržišta te prema potrebama zaposlenika. Certifikat je predsjedniku Uprave Odinu Goedhartu i direktorici prodaje Romini Ivančić uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO.

Ponosni smo na još bolji rezultat koji smo ostvarili u našoj drugoj godini certificiranja. Ovo je dokaz visokih standarda procesa ljudskih resursa u našoj kompaniji, ali i odraz naše inovativnosti, predanosti i kulture. Široka lepeza te raznolikost benefita, kao i ulaganja koje pružamo našim zaposlenicima, svakako se odražavaju i na ugodnu atmosferu. Niska stopa fluktuacije te izrazito visoki rezultati Istraživanja klime, posebno u domeni timskog rada i odnosa s nadređenima, kao i činjenica da je 91% zaposlenika ponosno što rade za HEINEKEN Hrvatska, potvrda su nam se sav trud i ulaganja isplate“, istaknula je Romina Ivančić, direktorica prodaje u HEINEKEN Hrvatska koja je donedavno bila zadužena za ljudske resurse.

„Ovaj certifikat smatram još jednim priznanjem da činimo pravu stvar inzistirajući na angažmanu i razvoju naših ljudi. U konačnici, oni su naš najvažniji diferencijator i izvor konkurentske prednosti“, poručio je Odin Goedhart, predsjednik Uprave HEINEKENA Hrvatska.

HEINEKEN Hrvatska prošle je godine prvi put prošao kroz proces certifikacije i demonstrirao da doista u praksi žive tri načela na kojima se temelji strategija tvrtke – održivo, prirodno i pošteno. Svi zaposlenici uključeni su u transparentan sustav procjene radnog učinka i on je jasno povezan s poslovnom strategijom te nagrađivanjem i obrazovanjem zaposlenika. U proteklih godinu dana, u HEINEKENU su ulagali i dodatne napore u razvoj i usavršavanje svih svojih zaposlenika te su oni tako prosječno sudjelovali u više od 60 sati eksternih i internih edukacija, dok je za edukcije po zaposleniku u prosjeku izdvojeno preko 5900 kn. HEINEKEN također ima sustav internih edukacija koji je u skladu s najboljim svjetskim praksama, pri čemu interni prijenos znanja počinje već tijekom samog onboardinga zaposlenika, a u njemu sudjeluju svi menadžeri. U HEINEKENU Hrvatska usmjereni su na prepoznavanje i razvijanje talenata, a tvrtka općenito pruža podršku i razvoju internacionalne karijere svojih zaposlenika.

HEINEKEN Hrvatska uvijek osluškuje potrebe svojih zaposlenika, a osim što se jednom godišnje provodi istraživanje organizacijske klime, snažno se potiče zaposlenike da daju svoje sugestije za unapređenje poslovnih procesa, dok se najbolje ideje implementiraju, pohvaljuju i nagrađuju. O tome da su kompaniji na prvom mjestu uvijek sigurnost i zdravlje zaposlenika svjedoči i činjenica da su u tvrtki nedavno proslavili 1200 dana bez ozljede na radu, a sugestije zaposlenika se redovito uvažavaju. Primjerice, na sugestiju zaposlenika, radnicima su osigurani personalizirani čepići za zaštitu od buke s posebnim filtrom za propuštanje frekvencije ljudskog glasa.

Prošle godine je pokrenuta i platforma Stay in motion koja omogućuje zaposlenicima da dijele svoja sportska iskustva i međusobno se motiviraju, a koja je ujedno i glavno mjesto za komunikaciju koja promiče zdravlje i potiče na bavljenje sportom. Pokrenute su i wellbeing radionice PETKOM U 2 na kojima se prolaze teme koje zaposlenicima mogu biti korisne i u privatnom, a ne samo u poslovnom životu, poput upravljanja vlastitim financijama i nošenja sa stresom.

HEINEKEN se rado odaziva i na pozive studentskih udruga i fakulteta te sudjeluje na brojnim konferencijama i projektima gdje dijele svoje znanje o upravljanju ljudskim resursima, osiguravanju zdravlja i zadovoljstva zaposlenika, ali i o tržištu rada i potrebama poslodavaca i posloprimaca općenito.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija