Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Erste banci dodijeljen certifikat Poslodavac Partner sedmu godinu zaredom
Foto: Toni Lugarov

Erste banci dodijeljen certifikat Poslodavac Partner sedmu godinu zaredom

23. rujna 2020.

Tvrtka Erste&Steiermärkische Bank i ove je godine nositelj certifikata Poslodavac Partner. Erste banka u ovom je projektu već sedmu godinu zaredom, svake godine demonstrirajući snažnu predanost brizi za svoje zaposlenike.

Tijekom 2019. godine Erste banka usvojila je strategiju Dobrobiti zaposlenika kojom im nastoji osigurati motivirajuće radno okruženje kroz brigu o različitim elementima dobrobiti – kroz smislen i svrhovit posao, intelektualni napredak, prilike za stjecanje novih znanja i vještina, dobre i zdrave međuljudske odnose, ekonomsku sigurnost i stabilnost te brigu za vlastito zdravlje. Tijekom 2020. briga za zdravlje pokazala se posebno važnom, a svi benefiti vezani uz zdravlje dostupni su u jednakoj mjeri svim zaposlenicima (npr. naknada za bolovanje iznad zakonski propisanog iznosa, godišnji sistematski pregledi, sufinanciranje pohađanja rekreacijskih programa i korištenja sportskih dvorana).

Također, Banka nudi razne vrste obrazovnih programa te vjeruje da su temeljne pretpostavke karijernog puta zaposlenika nadogradnja stručnih znanja te usvajanje kompetencija u skladu s trendovima na tržištu. Kroz online katalog edukacija svi zaposlenici imaju mogućnost odabrati programe na kojima žele sudjelovati (treninzi, radionice, seminari, konferencije, mentorstvo, coaching, e-learning), a kompanija potiče i usvajanje novih kompetencija kao što su korištenje digitalnih tehnologija, agilnih metoda rada, i slično. Dodatno su uvedene i kratke edukacije od 90 minuta pod nazivom Espresso edukacije putem kojih se zaposlenicima nudi usavršavanje određene vještine kao što je davanje povratne informacije ili postavljanje SMART ciljeva.

U 2019. godini Erste banka je posebnu pažnju posvetila i promoviranju ravnopravnosti i inkluzije kroz nekoliko konkretnih akcija. S ciljem poticanja rodne ravnopravnosti i smanjenja nejednakosti pokrenute su radionice #različitoplavi za osvještavanje stereotipa i predrasuda, a 2020. godine Banka se pridružila i Savezu za rodnu ravnopravnost. Također, kao prva takva inicijativa u Hrvatskoj, pokrenuto je i stipendiranje učenika i studenata s invaliditetom kojih je u 2019. obuhvaćeno čak 21. Uz to, Erste banka je jedan od prvih potpisnika Povelje o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem koje je obavezni dio programa za nove rukovoditelje, a u planu je uvođenje volontiranja i kroz druge sfere kompanije.

Tradicionalno, Erste banka sudjeluje na mnogim studentskim sajmovima i konferencijama, a ostvaruje i partnerstva s različitim fakultetima s ciljem sudjelovanja u edukaciji i pružanju praksi studentima. Tako su se i tijekom 2019. održavali programi plaćenih studentskih praksi „Generalna proba“ i „IT Lab“ kojima je cilj pružanje praktičnih znanja i vještina studentima ekonomskih, odnosno, tehničkih usmjerenja, a banka se pridružila Inicijativi za mlade s ciljem lakšeg uključivanja mladih na tržište rada.

Posebno smo ponosni na sve naše zaposlenike koji su u ovim izazovnim i promijenjenim okolnostima pokazali pravi timski duh i odgovornost te dali svoj maksimalni doprinos kako bi se održao kontinuitet poslovanja bitan za naše klijente. Veseli nas što smo ovogodišnje izazove prepoznali kao priliku za učenje te da smo već počeli raditi na kreiranju nekih novih načina rada kojima ćemo dodatno olakšati našim zaposlenicima i pružiti im benefite kakve zaslužuju“, izjavio je ovom prilikom Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave.

Ova se godina pokazala kao godina izazova koje svi zajedno, poslodavci i zaposlenici, moramo prevladati. Ujedno ne smijemo propustiti priliku da iz svega toga nešto i naučimo te izađemo bolji i pametniji, s nekim novim spoznajama i navikama. U tom svjetlu, smatram da se nalazimo pred promjenama koje su puno veće od samo promjene mjesta rada ili rada od kuće. Imamo priliku kreirati i govoriti o novim pravilima, preuzimati odgovornost te pružiti nove alate za rad. Smatram da je pred nama cjelovita renesansa načina rada, tome se iznimno veselim te s nestrpljenjem očekujem sve dobro što nas čeka u budućnosti,“ istaknula je Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija