Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Nagrađeni poslodavci koji su se istaknuli u pandemiji

Nagrađeni poslodavci koji su se istaknuli u pandemiji

18. ožujka 2021.

Objavili smo najnovije nositelje priznanja Izvrsnost u izazovima. Riječ je o priznanju kojim se od početka pandemije koronavirusa nagrađuju oni poslodavci koji demonstriraju visoku razinu brige za svoje zaposlenike.

Poslodavci se za stjecanje ovog priznanja procjenjuju u više kategorija. Evaluira se njihova prilagodljivost i fleksibilnost, organizacija rada i komunikacija sa zaposlenicima u kriznom periodu, inicijative koje su pokrenute kako bi se osiguralo zdravlje i dobrobit zaposlenika te tehnološka spremnost tvrtke za nove načine rada.

Najnoviji nositelji ovog priznanja su sljedeći poslodavci:

  • Elos
  • Franck
  • Enna grupa

Iz tvrtke Elos, vodeće tvrtke na području Hrvatske za projektiranje, dizajniranje i izradu svjetlotehničkih rješenja, ističu da su fokus stavili na motivirajuću komunikaciju i na pružanje podrške i osjećaja sigurnosti svojim zaposlenicima te da nisu bili primorani otpuštati zaposlenike zbog krize prouzrokovane pandemijom, već da su bili u prilici i nagraditi angažman svojih zaposlenika kroz rast plaća. Naglašavaju da tijekom cijelog perioda pandemije u Elosu efikasno provode sve preventivne epidemiološke mjere te da je zaposlenicima kojima priroda posla to dopušta omogućen rad od kuće.

Franck je svojim zaposlenicima omogućio rad od kuće uz svu potrebnu opremu za vrijeme trajanja pandemije, dok je onim zaposlenicima koji zbog prirode posla moraju raditi na lokaciji osigurao prijevoz na radno mjesto. Benefiti zaposlenika ostali su isti, a o brizi tvrtke za zaposlenike svjedoči i nedavno provedeno istraživanje o zadovoljstvu u kojem je sudjelovalo čak 81% zaposlenika. Rezultati su, između ostalog, pokazali kako zaposlenici izrazito cijene transparentnost u komunikaciji, jasnu i stabilnu strukturu tvrtke, te to što ih se aktivno uključuje u donošenje bitnih odluka

U Enna grupi naglašavaju da je zahvaljujući brzo formiranom strateškom kriznom timu i fleksibilnosti organizacije omogućena kvalitetna prilagodba grupacije svim nepredviđenim situacijama te da su plaće i svi benefiti za zaposlenike tijekom pandemije sačuvani, ali i dodatno prošireni. U Enna grupi je u pandemijskom periodu primarni naglasak bio na očuvanju zdravlja, educiranju zaposlenika i kvalitetnom provođenju epidemioloških mjera za zaštitu od koronavirusa. Doneseni su sigurnosni protokoli za COVID 19, potres i elementarne nepogode za tvrtke u Hrvatskoj, Švicarskoj, Mađarskoj, Sloveniji, BiH. Na svim lokacijama osigurani su najviši epidemiološki standardi, a rad od kuće izmjenjivao se s radom iz tvrtke ovisno o epidemiološkoj situaciji u pojedinoj zemlji. Istodobno, nastojali su održati timski duh I zdravlje zaposlenika nudeći im prilagođene programe prehrane I vježbanja, pshihološku i motivacijsku podršku te program za osobni I profesionalni razvoj zaposlenika -  Ennovation. Grupacija je pokazala i brigu za zajednicu u kojoj djeluju doniranjem značajnih financijskih iznosa zdravstvenom sustavu, te donacijama respiratora za bolnice i dostavnih vozila Civilnoj zaštiti MUP-a.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija