Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Croatia osiguranje steklo certifikat Poslodavac Partner

Croatia osiguranje steklo certifikat Poslodavac Partner

25. siječnja 2021.

Croatia osiguranje, vodeći domaći osiguratelj koji posluje u sastavu Adris grupe, krajem je prosinca dovršilo postupak certifikacije za stjecanje certifikata Poslodavac Partner. Croatia osiguranje prvo je i za sada jedino osiguravajuće društvo koje je steklo ovaj prestižni certifikat.

Kako bi steklo ovaj certifikat, Croatia osiguranje moralo je proći kroz nezavisnu analizu svog sustava upravljanja ljudskim resursima. Analiza obuhvaća 5 ključnih HR područja – HR strategiju, procese regrutiranja i selekcije, upravljanje učinkom zaposlenika, usavršavanje i razvoj zaposlenika te odnos kompanije prema zaposlenicima.

U Croatia osiguranju čvrsto vjerujemo da su naši zaposlenici najveća korporativna vrijednost. Njihovo zadovoljstvo i sigurnost naši su prioriteti, a poštovanje zaposlenika i zaštita njihovih prava naša su trajna odrednica. U CO-u smo stoga istinski posvećeni fair procjeni radnog učinka i adekvatnom motivirajućem nagrađivanju zaposlenika te kontinuirano ulažemo u njihov osobni i profesionalni razvoj. Usavršavanja i edukacije provodimo u suradnji s nizom institucija, među kojima smo posebno ponosni na specijalistički poslijediplomski studij kojeg smo pokrenuli u suradnji s FER-om a koji trenutno polazi 25 naših kolega iz svih dijelova kompanije“ istaknuo je Ivan Bilać, direktor Sektora za ljudske resurse, povodom stjecanja ovog priznanja.

U procesu certifikacije, Croatia osiguranje osobito se istaknulo fokusom na strateško planiranje upravljanja ljudskim resursima, kvalitetnim dizajnom i provedbom procesa selekcije kandidata za otvorena radna mjesta. U tvrtki je razvijena snažna interna komunikacija te sustavi putem kojih je moguća razmjena znanja kao i predlaganje sugestija za unapređenje poslovnih procesa. Na taj način Croatia, kao digitalni i tržišni lider na osigurateljnom tržištu pokazuje predanost kontinuiranom razvoju poslovanja, ali i radnih uvjeta za sve zaposlenike.

CO je kao ugledna kompanija prepoznata i na području društvene odgovornosti na kojem praktički od samog osnivanja daje značajnu podršku zajednici u kojoj posluje. Tradicionalna sponzorstva i donacije usmjereni su mahom prema lokalnoj zajednici, i to na području sporta, kulture, znanosti i humanitarnih djelatnosti, a u kriznim situacijama, poput nedavnih potresa i pandemije, Croatia je u pravilu među prvima koji svojim resursima pomažu zajednici.

Digitalna transformacija poslovanja uvelike određuje osigurateljnu industriju u proteklom periodu. Kao osigurateljni digitalni lider na ovim područjima, Croatia značajno ulaže u digitalizaciju vlastitog poslovanja te predvodi razvoj ukupnog domaćeg tržišta.

Croatia osiguranje trenutno ulaže više od 200 milijuna kuna u razvoj i osuvremenjivanje vlastitih proizvoda i inovativne usluge. Među inovacijama se svakako ističe LAQO – prvo hrvatsko 100% digitalno osiguranje i najveći tehnološki iskorak na domaćem tržištu osiguranja. Posvećenost inovacijama i kvaliteti te sloboda u kreiranju novih vrijednosti čini Croatiju sve privlačnijim poslodavcem. Posebno smo ponosni što nas mladi sa STEM područja sve više prepoznaju kao  mjesto na kojem se trenutno događaju uzbudljive stvari i na kojem vrijedi razvijati vlastitu, pametnu karijeru“ istaknuo je Bilać.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija