Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Crnogorski Telekom prva telekomunikacijska tvrtka u Crnoj Gori s priznanjem Izvrsnost u izazovima

Crnogorski Telekom prva telekomunikacijska tvrtka u Crnoj Gori s priznanjem Izvrsnost u izazovima

11. veljače 2021.

SELECTIO od travnja prošle godine priznanjem Izvrsnost u izazovima nagrađuje one kompanije koje demonstriraju visoku razinu brige za svoje zaposlenike tijekom pandemije koronavirusa. Cilj priznanja Izvrsnost u izazovima, uz naglašavanje važnosti kvalitetnog upravljanja zaposlenicima, je poticanje dijeljenja dobrih praksi koje su mnoge kompanije pokrenule tijekom ovog perioda pandemije.

Nositeljima ovog priznanja se početkom ovog mjeseca pridružio i Crnogorski Telekom, kao prva telekomunikacijska kompanija iz Crne Gore s ovim priznanjem.

Kako bi neka kompanija dobila ovo priznanje, mora proći kroz nezavisnu evaluaciju svojih praksi upravljanja zaposlenicima, pri čemu se procjenjuju agilnost i prilagodljivost kompanije, organizacija rada u kriznom periodu, komunikacija sa zaposlenicima, inicijative koje su pokrenute kako bi se osigurali zdravlje i dobrobit zaposlenih te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

Ono po čemu se Crnogorski Telekom u periodu pandemije istaknuo je efikasno i pravovremeno upravljanje krizom s naglaskom na osiguravanje zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenika. U kompaniji je stavljen fokus i na kvalitetnu kriznu komunikaciju te na zadržavanje osjećaja povezanosti među zaposlenicima. Benefiti za zaposlenike su očuvani tijekom kriznog perioda te su svi zaposlenici dodatno nagrađeni zbog svoje posvećenosti kvalitetnom radu u ovim izazovnim okolnostima.

„Telekom je, kao najveći operater u Crnoj Gori, u periodu pandemije usprkos veličini i broju zaposlenika pokazao zavidnu razinu spremnosti na transformaciju, kako u tehnološkom tako i u organizacijskom smislu. Osim što smo za većinu kolegica i kolega u rekordno kratkom roku organizirali rad od kuće (uključujući primjer Call Centra kojeg smo po prvi put u povijesti Telekoma izmjestili iz svojih prostorija), također smo nastavili razvijati i implementiramo digitalna rješenja kako bismo unaprijedili vlastite poslovne procese i ponudili ista rješenja partnerima. Zdravlje naših  zaposlenika je bio naš glavni fokus, što smo pokazali kroz pravovremeno osiguravanje neophodne zaštitne opreme i prije uvođenja službenih mjera. A da zdravlje naših kolegica i kolega i dalje ostaje naš prioritet, potvrdili smo kroz mnoge druge preduzete aktivnosti kao što su uvođenje modela rada od kuće, osiguravanje brzih testova kao i pulsnih oksimetara za naše zaposlenike, konstantna komunikacija sa kolegama u izolaciji i njihovim obiteljima.

Na brigu o zaposlenima nije utjecao ni ekonomski pritisak tijekom pandemije, pa smo u cijeloj 2020. godini, usprkos pritisku na prihode zbog ekonomske krize, u fokusu imali očuvanje poslova i benefita za zaposlenike. Također, u Telekomu smo u prethodnom periodu prošli kroz različite organizacijske promjene kako bismo se pripremili za drugačiji, agilniji način rada, vodeći posebno računa o liderstvu tijekom krize i pronalaženju načina da se zaposlenici u novim okolnostima dodatno motiviraju i uključe u procese, dobiju adekvatan odgovor za obavljeni posao. Zahvaljujući izvanrednom zalaganju naših zaposlenika kvalificirali smo se za ovo priznanje koje predstavlja potvrdu da smo u stanju brzo se transformirati i na taj način ostati pouzdan partner korisnicima i lokalnoj zajednici.“, izjavila je Dina Cibulskaja, izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija