Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

CEMEX Hrvatska ponovno pokazao brigu za dobrobit i sigurnost svojih zaposlenika

CEMEX Hrvatska ponovno pokazao brigu za dobrobit i sigurnost svojih zaposlenika

28. rujna 2020.

Tvrtka CEMEX Hrvatska i ove je godine dobitnik certifikata Poslodavac Partner, prestižnog certifikata za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima tvrtke SELECTIO. Svoje HR procese certificiraju od 2008. godine, pa su tako i ove su godine prošli kroz recertifikaciju koja je uključivala dubinsku analizu njihovih HR praksi. Još su jednom potvrdili zavidnu razinu brige o svojim zaposlenicima te su nastavili s brojnim inicijativama usmjerenim na njihovo zadovoljstvo i razvoj.

CEMEX je i ove godine postigao vrlo visoke ocjene u svim ocjenjivanim područjima, prvenstveno zahvaljujući odlično organiziranoj funkciji upravljanja ljudskim resursima i fokusu koji imaju na strateško planiranje. Također, kompanija ima vrlo razrađene programe brige za zaposlenike te pridaje veliku važnost sugestijama zaposlenika iz kojih su proizašle mnoge kvalitetne inicijative. S ciljem kontinuiranog razvoja i pokretanja novih inicijativa, u 2019. pokrenut je i novi korporativni projekt „CEMEX Smart Innovation“ kojim tvrtka potiče davanje transformacijskih ideja koje će im pomoći da drugačije razmišljaju o izazovima pred kojima se industrija nalazi i njihovim mogućnostima. Također, u prošloj godini je implementiran i Program nagrađivanja iznimnih rezultata kojim se želi razvijati izvrsnost te graditi kultura isticanja i nagrađivanja kvalitetnih zaposlenika.

Iznimno visoke ocjene CEMEX je i ove godine ostvario u području usavršavanja i razvoja zaposlenika. U kompaniji se razvoj zaposlenika ne provodi samo u formi edukacija i radionica već se zaposlenicima nude i seminari, konferencije, postdiplomska usavršavanja, rukovoditeljske škole te učenja stranih jezika i informatička usavršavanja. Dio programa usavršavanja jest i CEMEX-ova Akademija zdravlja i zaštite na radu kroz koji kompanija ističe važnost zdravlja i sigurnosti. Taj aspekt pokazao se vrlo važan tijekom ove godine kada je za vrijeme pandemije tvrtka uvela čak 52 protokola zaštite zdravlja i sigurnog ponašanja. Uz to, plaće i beneficije zaposlenika nisu smanjivane te nije bilo otpuštanja zaposlenika zbog pandemije, a kompanija je provela i hvalevrijedne inicijative doniranja zaštitnih sredstava i prikupljanja donacija za obrazovne i zdravstvene institucije u lokalnoj zajednici, čime je potvrdila predanost načelima održivosti i društvene odgovornosti. Zbog toga ne čudi da je CEMEX nositelj i priznanja Izvrsnost u izazovima koje tvrtka SELECTIO dodjeljuje onim kompanijama koje su i tijekom pandemije koronavirusa pokazale kvalitetno upravljanje zaposlenicima.

Ove nam je godine posebno važno zaštititi naše ljude, što podrazumijeva i zaštitu od zaraze, ali i očuvanje radnih mjesta. Nastojimo održati neometano poslovanje primjenom propisanih epidemioloških mjera, ali i primjenom vlastitih te se trudimo biti dobar primjer poslovanja u pandemijskim uvjetima. Veseli nas što smo mogli pomoći i zajednicama u kojima poslujemo donacijama dezinficijensa i zaštitne opreme, a posebno smo ponosni na takve inicijative koje dolaze upravo od naših zaposlenika,“ istaknuo je Velimir Vilović, direktor CEMEX-a Hrvatska.

Na samom početku pandemije aktiviran je Krizni tim koji je posvećen svim aspektima zaštite zdravlja i sigurnosti naših zaposlenika, kooperanata i partnera, a sve naše lokacije imaju i Covid koordinatore zadužene za primjenu mjera zaštite koje smo propisali. To nam omogućuje neprekinuto poslovanje, ali i da pod utjecajem izvanrednih okolnosti ostali naši projekti ne padnu u drugi plan. Jedan od njih je program nagrađivanja iznimnih rezultata kao još jedan u nizu poticaja u gradnji izvrsnosti naših ljudi“, dodala je Mirela Kotarac, voditeljica Ljudskih potencijala CEMEX-a Hrvatska.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija