Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Addiko banka ponovno potvrdila da u fokus stavlja svoje zaposlenike
Foto: Toni Lugarov

Addiko banka ponovno potvrdila da u fokus stavlja svoje zaposlenike

02. srpnja 2020.

Addiko banka i ove je godine nositelj certifikata Poslodavac Partner, te je time pokazala visoku razinu predanosti razvoju najboljih HR praksi. Odjel ljudskih resursa banke puno truda ulaže u razvoj promišljenih HR praksi koje odgovaraju na realne poslovne izazove te u kreiranje zdravog radnog okruženja za zaposlenike.

U 2019. godini Addiko banka je implementirala Politiku i strategiju upravljanja raznolikošću. Tijekom narednog perioda Addiko banka će raditi na educiranju zaposlenika o važnosti poštivanja raznolikosti te će poduzimati konkretne aktivnosti kako bi se dodatno osigurala jednakost i uključenost na radnom mjestu. O predanosti banke ovoj tematici svjedoče i činjenice da je Addiko banka krajem 2019. godine, kao prva banka u Hrvatskoj, potpisala povelju o raznolikosti s HUP-om te da se na rukovodećim pozicijama banke nalazi preko 60% žena.

Puno pažnje u Addiko banci posvećuju tome da budu odgovarajuće radno mjesto za zaposlenike koji balansiraju poslovne i obiteljske izazove. Zaposlenicima su dostupni benefiti kao što su slobodan dan za roditelje prvašića, dan kada zaposlenici mogu dovesti djecu na posao, vježbanje joge u prostorijama kompanije, a inicira se i podržava petak bez sastanaka. Uz to, zaposlenici se imaju priliku družiti i izvan ureda uz bend u čijem su sastavu zaposlenici Addiko banke ili prilikom sportskih aktivnosti kada su svi zaposlenici pozvani baviti se tjelesnom aktivnošću na otvorenom. Zdrav život promiče se i tijekom Addiko Dana zdravlja u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar, kada svi imaju prilike izmjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase, a uz to dobivaju i savjete o zdravom načinu života.

Zaposlenima Addiko banke pružaju se i različite vrste razvojnih programa i edukacija kao što su treninzi, seminari, konferencije, individualni i grupni coachinzi, e-learning tečajevi te sufinanciranje formalnog obrazovanja. 99% zaposlenika banke u protekloj je godini prošlo neki oblik usavršavanja, a uveden i novi oblik edukacija kroz projekt (Nar)učite Espresso tijekom kojeg se obrađuju svakodnevne teme kao što su aktivno slušanje, davanje povratne informacije, odgađanje i slično te Masterclass na kojem zaposlenici mogu čuti zanimljive govornike iz Hrvatske, ali i svijeta.

Osim za svoje zaposlenike, Addiko banka brine se i za zajednicu. U sklopu Addiko Cares programa organizira se korporativno volontiranje unutar radnog vremena, a dva puta godišnje zaposlenici imaju priliku darovati krv u prostorijama banke.

Tanya Šplajt-Brainović i predsjednik Uprave Mario Žižek u ime Addiko banke primili su certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO pri čemu je izvršna direktorica za upravljanje ljudskim potencijalima Addiko Grupe napomenula da su u Addiko banci jako ponosni na ovo prestižno priznanje jer je to još jedna potvrda uspjeha u izgradnji inkluzivne korporativne kulture koju njeguju u Addiko banci.

Strategija Addiko banke jest postati moderna, digitalna banka. U tome smo predvodnici u Hrvatskoj. No, to ne bi bilo moguće bez zaposlenika koji su otvoreni prema promjenama, prema novim izazovima i novim pravilima poslovanja. Upravo kreativnost, inovativnost i otvorenost Addiko banka potiče kod svojih zaposlenika, ovaj je Certifikat dokaz da i to radimo uspješno“, dodao je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija