Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Addiko banka nagrađena za kvalitetno upravljanje zaposlenicima

Addiko banka nagrađena za kvalitetno upravljanje zaposlenicima

05. veljače 2019.

Addiko Bank novi je dobitnik certifikata Poslodavac Partner. Tijekom protekle dvije godine Addiko banka je napravila značajan iskorak u upravljanju ljudskim potencijalima postavljanjem nove HR strategije što je vidljivo iz 17% rasta zadovoljstva zaposlenika te činjenice da 79% ispitanika Addiko banku smatra poželjnim poslodavcem.

Addiko banka se vodi stavom kako organizacija može napredovati jedino ako se razvija potencijal zaposlenika za što je osnovni preduvjet unificirana strategija upravljanja ljudskim potencijalima koja omogućuje identificiranje, razvoj i nagrađivanje zaposlenika i timova. Addiko je stoga uspostavio jasan sustav napredovanja i program nasljeđivanja, a značajan broj menadžera imenovan je na funkcije na razini cijele Addiko grupe čime su valorizirana njihova znanja i dosadašnji doprinos.

U svrhu usavršavanja i povećanja profesionalnih kompetencija te zadovoljstva Addiko banka je osmislila poseban program razvoja - Addiko Akademiju, kao i čitav niz komplementarnih aktivnosti, a tijekom 2018. godine 95% zaposlenika prošlo je barem jedan od oblika edukacije koja je uz profesionalni rast jedan od glavnih motivatora djelatnika.

Unaprjeđenje upravljanja ljudskim potencijalima je neizostavan dio razvoja poslovanja, korporativne i kulturne transformacije Addiko banke i ponosan sam što smo zaslužili imidž poželjnog poslodavca i stvorili okruženje u kojem raste zadovoljstvo zaposlenika, a angažman i radni učinak zaposlenika dolaze do izražaja i imaju pozitivni utjecaj na naše poslovne rezultate. Certifikat Poslodavac Partner doživljavamo kao potvrdu velikog napretka koji smo ostvarili, ali i kao poticaj da budemo još bolji“, istaknuo je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko Bank d.d.

Veliku važnost Addiko banka također pridaje poticanju ravnoteže privatnog i poslovnog života te zaposlenici u prosjeku imaju 25 dana godišnjeg odmora, slobodan dan za roditelje prvašića na prvi dan škole, dar za vjenčanje, a organizira i Obiteljski dan kada zaposlenici na posao dovode djecu za koju se priprema poseban edukativno-zabavni program o važnosti financijske pismenosti te mogu naučiti više o tome koji su to bankarski poslovi, i što njihovi roditelji rade.

Zaposlenicima su na raspolaganju i redoviti sistematski pregledi, a osim toga organiziraju se i dodatne akcije za očuvanje zdravlja zaposlenika. Addiko Dan zdravlja u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar uključuje mjerenje tlaka, šećera u krvi, indeksa tjelesne mase i davanje savjeta zaposlenicima o zdravom životu. Zdrav život i fizička aktivnost promiče se kroz razne aktivnosti poput primjerice Addiko Run&Walk-a ili zajedničkih radnih akcija humanitarnog karaktera...

Društvena odgovornost jedan je od sastavnih elemenata djelovanja Banke i objedinjena je pod okriljem Addiko Cares programa korporativnog volontiranja u sklopu kojeg Addiko organizira desetak volonterskih aktivnosti godišnje, u kojima zaposlenici sudjeluju tijekom radnog vremena. Osim toga, zaposlenici imaju priliku i donirati krv u prostorijama banke.

Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke i Tanya Šplajt-Brainović, izvršna direktorica Ljudskih potencijala Addiko Grupe primili su Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2019. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija