Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Addiko Bank jedina banka u Crnoj Gori s certifikatom Poslodavac Partner

Addiko Bank jedina banka u Crnoj Gori s certifikatom Poslodavac Partner

24. rujna 2020.

Addiko Bank Podgorica najnoviji je nositelj certifikata Poslodavac Partner, demonstrirajući time da im je u poslovanju prioritet osiguravanje zadovoljstva i dobrobiti njihovih zaposlenika. Addiko banka je zadovoljavanjem visokih standarda potrebnih za stjecanje ovog certifikata ujedno postala i jedina banka u Crnoj Gori s prestižnim statusom Poslodavca Partnera.

U procesu certifikacije, Addiko banka se istaknula brojnim inicijativama za osiguranje dobrobiti zaposlenika. Banka kontinuirano potiče zdrav život zaposlenika, subvencionirajući razne sportske aktivnosti poput košarke, plivanja i nogometa, kao i sudjelujući u sportskim događajima poput  Montenegro Business Runa. Također, zaposlenima i članovima njihovih obitelji Banka omogućava i dodatno zdravstveno osiguranje.

Kao uzoran i poželjan poslodavac, Banka brine i za balans privatnog i poslovnog života zaposlenika, pa tako roditelji imaju pravo na slobodan dan za polazak djeteta u prvi razred škole, a jednom godišnje se organizira i Family Day, dan kada zaposlenici i djeca imaju zajedničke aktivnosti, bilo da je to posjet djece Banci ili neka druga aktivnost u kojoj sudjeluju i djeca i njihovi roditelji.

Addiko banka je prepoznata i kao društveno odgovorna kompanija, koja u okviru svojih aktivnosti usmjerenih na dobrobit zajednice u kojoj posluje ima i uspješno razvijen program korporativnog volontiranja „Addiko cares“. Zaposlenici su aktivirani oko volonterskog kluba i dio radnih sati posvećuju volonterskim aktivnostima poput čitanja knjiga djeci, sakupljanja igračaka i školskog pribora, doniranja računala i paketa pomoći za najugroženije obitelji, organiziranja humanitarnog Božićnog marketa i sl.

Sve navedeno, rezultiralo je visokim postotkom indeksa zadovoljstva zaposlenika od 75,8% i pozicioniranjem banke kao veoma poželjnog poslodavca.

Christoph Schoen, glavni izvršni direktor i Jelena Đuranović, direktorica ekspertne funkcije za upravljanje ljudskim resursima primili su certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

Zaista smo ponosni na ostvarene rezultate. Realizirali smo veliki broj dana internih i eksternih edukacija na kojima veliku pažnju posvećujemo razvoju kompetencija, upravljačkih vještina i stručnih znanja. Možemo se pohvaliti brojnim programima i aktivnostima usmjerenim ka zaposlenicima, a u cilju postizanja njihovog zadovoljstva i dobrobiti. Trudimo se slušati i čuti što nam zaposlenici daju kao povratnu informaciju i na osnovu toga unaprijediti naše procese i podići standarde. Ovaj certifikat je dokaz da primjenjujemo veoma visoke standarde procesa u našoj banci, ali i odraz naše inovativnosti, posvećenosti i kulture. Sve to ne bi bilo moguće bez predanog rada i podrške svih organizacijskih dijelova. Naš uspjeh je direktna posljedica stručnosti, angažiranosti i predanosti svakog pojedinca i potvrda da imamo sjajan tim ljudi koji zaista rade odličan posao!“, istaknula je Jelena Đuranović, direktorica ekspertne funkcije za upravljanje ljudskim resursima.

Certifikat Poslodavac Partner doživljavamo kao potvrdu napretka koji smo ostvarili i visokog nivoa posvećenosti razvoju najboljih HR praksi, jer to je neizostavan dio razvoja poslovanja i korporativne kulture Addiko banke. Ponosan sam što imamo imidž poželjnog poslodavca i što smo stvorili okruženje u kojemu raste zadovoljstvo zaposlenika, a njihov angažman i radni učinak dolaze do izražaja i imaju pozitivni utjecaj na naše poslovne rezultate. Zadovoljstvo je veće kada drugi prepoznaju trud i uspjehe koje ostvarujemo, ali nam još više znače pozitivne reakcije naših zaposlenika. Njihovo zadovoljstvo nam je veoma važno, a priznanje stručnjaka koje smo dobili dodatno pokazuje da je Addiko banka odlično mjesto za rad i daje nam poticaj da budemo još bolji.“, izjavio je Christoph Shoen, glavni izvršni direktor.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija