Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

Addiko Bank Beograd ponovo među najboljim poslodavcima u Srbiji

Addiko Bank Beograd ponovo među najboljim poslodavcima u Srbiji

14. listopada 2021.

Certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, i ove je godine dodijeljen tvrtki Addiko Bank a,d, Beograd. U 15 godina postojanja Certifikata, proces certificiranja je prošlo više od 120 kompanija na 10 europskih tržišta, a samo one organizacije koje ostvare barem 75% ukupnih bodova, te 70% u svakom od područja mogu steći titulu „Poslodavca Partnera“.

 Kao jedina banka u Srbiji sa statusom „Poslodavca Partnera“, Addiko banka nositelj je Certifikata od 2019. godine, a certifikacijski tim ponovo je visoko ocijenio sva procjenjivana područja – strategija, regrutacija i selekcija, upravljanje radnim učinkom, usavršavanje i razvoj i odnos prema zaposlenima. Banka se posebno istaknula transparentnim sustavom nagrađivanja koji je u protekloj godini dodatno unaprijeđen, kao i kvalitetno vođenim procesima regrutiranja i selekcije. U kompaniji također postoje razrađeni procesi upravljanja talentima pa se aktivno potiče edukacija i prijenos znanja.

Fokus kompanije kroz 2020. i 2021. godinu bila je povećana briga za zdravlje i dobrobit zaposlenika, kao i provođenje društveno odgovornih aktivnosti i vraćanje zajednici. Besplatne seanse individualnog psihološkog savjetovanja, online satovi joge, prezentacije na temu rada od kuće, psihološke otpornosti i pravilnog disanja, samo su neke od pogodnosti koje su uvedene za zaposlene u cilju pružanja psihološke podrške i uspostavljanja balansa privatnog i poslovnog života tijekom krize.

Kako bi Addiko banka pružila pomoć zajednici, pokrenuta je akcija skupljanja odjeće i kozmetičkih proizvoda za djecu iz Doma za djecu bez roditeljske skrbi. Povodom 5. rođendana kompanije, zaposlenici su na poklon dobili torbe koje su oslikale osobe sa smetnjama u razvoju u okviru humanitarne organizacije „Dečje srce“. Uz to, u studenom 2021. godine, zaposlenici će posaditi 500 sadnica širom Srbije u cilju pošumljavanja i poticanja ekološke osviještenosti.

Addiko banka promovira politiku jednakih mogućnosti i rodne ravnopravnosti kroz različite politike i procedure, kao i priključivanjem Inicijativi UN Principi za osnaživanje žena (The Women’s Empowerment Principles). Započeta je i suradnja s Forumom mladih za osobe sa invaliditetom (FMI) u cilju uključivanja osoba s invaliditetom u rad u banci putem praksi ili zapošljavanja.

Izuzetna je čast što je naša kompanija nosilac certifikata Poslodavac Partner ponovo nakon 2019. godine. Uobičajeni proces certifikacije, 2020. godine smo zamijenili certifikacijom za izvrsnost u izazovima koje je donijela svjetska pandemija. Zajedno s našim zaposlenima, težimo izgraditi jednu inovativnu, motiviranu i drugačiju banku – banku netipičnih bankara. Ovo priznanje nam je potvrda da smo na dobrom putu", rekla je Marija Mijatović, direktorica Odjeljenja ljudskih resursa i organizacije.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija