Najnovije informacije o projektu i HR aktivnostima

Novosti i događanja

A1 i ove godine potvrdio status Poslodavca Partnera
Foto: Toni Lugarov

A1 i ove godine potvrdio status Poslodavca Partnera

16. srpnja 2020.

Certifikat Poslodavac Partner, priznanje koje konzultantska kuća SELECTIO dodjeljuje tvrtkama koje demonstriraju izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, prošli je tjedan uručen tvrtki A1 Hrvatska na dodjeli održanoj u prostorijama nagrađene tvrtke. A1 je dio projekta Certifikat Poslodavac Partner od 2006. godine, što govori o predanosti s kojom u A1 već godinama pristupaju osiguravanju zadovoljstva njihovih zaposlenika.

A1 već godinama provodi brojne inicijative i prakse usmjerene na osiguravanje ravnoteže privatnog i poslovnog života zaposlenika, pa je zaposlenicima već dulje vrijeme dostupan program Flexerica koji nudi mogućnost fleksibilnog radnog vremena i mjesta rada, a sada je proširen i omogućava dva dana tjedno rad izvan ureda. Nedavno je uveden i program Flexi baby koji roditeljima omogućava da po povratku na posao nakon rodiljnog dopusta prva tri mjeseca rade šestosatno radno vrijeme, primajući za to vrijeme puni iznos plaće. A1 je jedna od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja u sklopu svog kampusa ima dječji vrtić, a za svako rođeno dijete zaposleniku u znak dobrodošlice isplaćuje 10 000 kuna neto. U okviru programa Leteće dadilje A1 tijekom školskih praznika roditeljima osigurava i čuvanje djece koja mogu pohađati školu skijanja ili digitalnu akademiju. Osim u teretani, bazenu ili sauni koji su im dostupni na kampusu, zaposlenici se opuštaju i na brojim internim događanjima i druženjima koje A1 redovito organizira za njih i njihove obitelji, poput meetupa s inspirativnim govornicima, PUB kvizova, F..k up afternoons ili Kid´s Day-a.

Certifikacijski tim je ove godine istaknuo da A1 ima kvalitetan novi sustav upravljanja radnim učinkom i razvojem, čije su glavne karakteristike agilnost i fleksibilnost, što je izuzetno bitno u promjenjivim okolnostima kao što je npr. pandemija Covid-19. Osim toga, novi sustav osigurava povezanost ciljeva i planova razvoja sa strateškim prioritetima kompanije te potiče zaposlenike na preuzimanje odgovornosti za njihov učinak i razvoj. Osim bonusa, uveli su i extra mile nagrade za poseban trud i doprinos te posebne nagrade onima koji svojim ponašanjima osnažuju i promiču A1 korporativnu kulturu. Tvrtka kontinuirano ulaže u razvoj svojih zaposlenika, pa ih je tako prošle godine više od 85 posto sudjelovalo u dodatnim oblicima usavršavanja, povrh onih obaveznih, s fokusom na učenje novih tehnologija i novih načina rada te usvajanje vještina budućnosti.

Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije, A1 Hrvatska, primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

„Ono što nam svih ovih godina osigurava mjesto u društvu najpoželjnijih poslodavaca na tržištu je, vjerujem, upravo naša spremnost da tražimo i prihvaćamo povratne informacije koje dobivamo od zaposlenika o tome što ih čini zadovoljnima i motiviranima na radnom mjestu.  Tako smo u skladu s našom kulturom za zaposlenike razvili poticajno okruženje, omogućili im rad na zanimljivim projektima ali i zabavu na poslu i cool benefite.“, istaknuo je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije, A1 Hrvatska.

A1 je nedavno postao i prvi nositelj priznanja Izvrsnost u izazovima koje se od travnja dodjeljuje poslodavcima koji su tijekom ovih izazovnih vremena pandemije koronavirusa koristili najbolje svjetske HR prakse i pokrenuli hvalevrijedne inicijative kako bi osigurali dobrobit svojih zaposlenika. U A1 su tako kroz Mind Wellness program omogućili zaposlenicima niz pogodnosti i aktivnosti s ciljem stvaranja zdrave i pozitivne radne okoline, kao što su virtualna druženja #StayConnected Talks na kojima su ugostili psihologe i stručnjake za mentalno zdravlje te osmotjedni program Mindfulnessa za sve zainteresirane.

BUDITE NAJBOLJI U HR!

Zašto Vaša tvrtka ne bi stekla najbolji hrvatski certifikat za upravljanje ljudskim potencijalima?

Prednosti tvrtki nositeljica Certifikata:

  • imaju 35% veći odaziv kandidata na oglase za posao
  • posloprimci ih percipiraju kao dobro organizirane i strukturirane te nude više mogućnosti za razvoj karijere
  • 95% posloprimaca preferiralo bi raditi za kompaniju koja nosi Certifikat Poslodavac Partner

Sada je pravi trenutak da se prijavite kako biste dobili Certifikat Poslodavac Partner za 2020. godinu!

Za više informacija možete se obratiti voditeljici projekta Certifikat Poslodavac Partner, Martini Kessler na martina.kessler@selectio.hr, ili telefonom na 01/6388-204.

Kontaktirajte nas za besplatnu inicijalnu procjenu potencijala od strane naših konzultanata ili ispunite HR upitnik za osnovnu samoprocjenu Vaše organizacije!

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija